CHP'li Faik Öztrak'dan önemli açıklamalar

CHP'li Faik Öztrak'dan önemli açıklamalar
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak açıklamalarda bulundu. Öztrak termik santrallerle ilgili Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın veto kararını değerlendirdi. 

CHP Sözcüsü Faik Öztrak açıklamalarda bulundu. Öztrak’ın açıklamalarından başlıklar şöyle:

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve parti sözcüsü Faik Öztrak, düzenlediği basın toplantısında, eğitimde yaşanan sorunlara dikkat çekti. 4+4+4 eğitim sisteminin işe yaramadığının PISA sonuçlarında görüldüğünü söyleyen Öztrak, “Şehir Üniversitesi” ile ilgili de ilk defa konuştu.

Öztrak’ın açıklamalarından satır başları şu şekilde:
 
“Bu ülkenin evlatlarının küresel anlamda rekabet edebilmesinin önünü açmalıyız. Ama maalesef gençlerimizin uluslararası anlamda mücadele edebilecek, iyi bir hayat standardını yakalayabilecek eğitimi veremiyoruz.

“EĞİTİM POLİTİKALARI AK PARTİ MUTFAKLARINDA HAZIRLANIYOR”

Bu ülkede eğitim siyasileşti. Eğitim politikaları AK Parti mutfaklarında hazırlanıyor. PISA’da alınan sonuçlar, 2012’de yapılan 4+4+4 düzenlemesinin işe yaramadığını gösteriyor. 2018 yılında ilk defa sonuçlarda yükselme görüldü. Anlaşılan 6 yıl boyunca bu ülkenin gençleri eğitimde geride kaldı. Gençler Türkçe okumada sıkıntı çekiyor.

AK Parti eğitimi kullanarak, kendi partisinden ayrılanlara aba altından sopa gösteriyor. Eğitimdeki maddi sıkıntılar da devam ediyor. Özel bir kolejin öğretmenleri maaşlarını alamadığı için eylem yapıyor.

“YANDAŞLARIN KREDİSİ YAPILANDIRILIYOR AMA ŞEHİR ÜNİVERSİTESİ’NİN Kİ YAPILANDIRILMIYOR”
 

Ben Şehir Üniversitesi konusunda ilk defa konuşacağım. Son MYK toplantısında AK Parti Sözcüsü diğer partilerin “Şehir Üniversitesi” konusunu siyasileştirdiğini söyledi. Biz öyle bir şey yapmadık. AK Parti’nin MYK’sı şunları tespit etmiş: Partinin önceki başbakanlarından birisinin bu üniversiteye arazi devretmesi yanlıştır. O nedenle devrin iptali uygundur. Bankaya olan borçların ödenebilmesi için üniversite hami üniversiteye devredilecekmiş.

Şimdi şu soruyu sormak istiyorum: AK Parti MYK’sı Milli Eğitim Bakanlığı mıdır? AK Parti sözcüsü Cumhurbaşkanlığı sözcüsü müdür Anlaşılan o ki devlet AK Parti mutfağından yönetiliyor. Devlet kademelerinde yönetilmiyor.

Neden bir anda bu konuda şahinleştiler? Bu bankalar üzerinden daha önce hiç mi siyasi operasyonlar yapılmadı? Yandaşların 40 milyarlık borçları bankalarda silinmedi mi? Yandaşlara bu bankalar destek vermeye, borçlarını yapılandırmaya devam ediyor. Şu anda sadece bu bankaların vergi tahsilat yetkisi var. Çünkü; paralar burada toplanıyor. Üniversite, ‘Alınan kredinin 2,5 katı kadar teminat gösterdik’ diyor. Herkesin kredisi yapılandırılıyor ama bu üniversitenin ki yapılandırılmıyor.

“ERDOĞAN BASKILARA DAYANAMADI, VETO ETTİ”
 

(Termik santral yasası) Bütün yasal düzenlemeler devletin mutfaklarında değil AK Parti’nin mutfaklarında pişiyor. Dolayısıyla bu yasanın Erdoğan’dan habersiz geçmesi mümkün değil. Anlaşılan o ki Erdoğan kamuoyunun baskısına dayanamayıp yasayı veto etti.”

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar