CHP'li Faik Öztrak: Ulusal yas ilan edilsin

CHP'li Faik Öztrak: Ulusal yas ilan edilsin
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Sözcüsü Faik Öztrak basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Öztrak, "Biz, Cumhuriyet Halk Partisi olarak, ulusal yas ilan edilmesini istiyoruz. Suudi Arabistan’ın müteveffa kralı için yas ilan edip, bayrağımızı yarıya çekenler, en azından 13 şehidimiz için ulusal yas ilan edebilir" dedi.

CHP'li Öztrak: Ulusal yas ilan edilsin

CHP Sözcüsü Faik Öztrak basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Faik Öztrak'ın açıklamaları şöyle:

"Hain terör örgütü PKK 13 silahsız insanımızı acımadan vurdu. Alçakça şehit etti. Terör karşısında suskun kalmak insanlık suçudur. 

Terör örgütünün rehin aldığı vatandaşların durumunu defalarca Meclis'e sunduk. Şimdi genel görüşme yapacaklarmış. Genel başkanımız evlatları kaçırılan ailelerle görüştü. Bu konuda çok sayıda önerge verdik. Dün acı haberlerle sarsıldı. Gara'daki operasyonda şehitlerimizin sayısı 16'ya çıktı. İçimiz yandı. Her acı haberde olduğu gibi detayları vermek valiye düştü. 

Terörle mücadele milli bir meseledir. Sizi bizi yoktur. Boş nutuklara yer yoktur. Bu mücadele yürek işi olduğu kadar aynı zamanda akıl işidir. Valinin verdiği bilgiler bu gerçekle yüzleşmemize neden oldu. Bölücü örgütün rehin aldığı görevlilerin tamamı 2015-2016 yılında rehin alınmış. Sözde çözüm sürecinde. Şimdi o süreçte yapılan hataların bedelini şehitlerimizin aileleri ödüyor. Terör bir insanlık suçdur. Mücadele bu zihniyetle yapılmalıdır. Hatalardan ders çıkarmak erdemdir. Yeter ki yeni hatalara yelken açılmasın. Bölücülük yaparak terörle mücadele edilmez. 

"ULUSAL YAS İLAN EDİLSİN"

Milletimiz derin bir yasta ama bugün Erdoğan’ı izledik. Partisinin il kongrelerinde espriler, sloganlar, tezahüratlar… Gerçekten içimiz sızladı. Milletin içi kan ağlarken, bu görüntüleri üzüntüyle karşıladık. Erdoğan’ın bugünkü sözlerinden öğrendik ki 13 kamu görevlisi, başarısız bir kurtarma operasyonu esnasında şehit düşmüş. Üzüntümüz, bu haberle daha da katlandı. Biz, Cumhuriyet Halk Partisi olarak, ulusal yas ilan edilmesini istiyoruz. Suudi Arabistan’ın müteveffa kralı için yas ilan edip, bayrağımızı yarıya çekenler, en azından 13 şehidimiz için ulusal yas ilan edebilir.

"TERÖRÜN ÜSTESİNDEN GELİRİZ"

Bu arada dün Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal ve Sarayın iletişim memurunun,  milletin aklıyla alay eden açıklamalarını kınıyoruz. Beyler bir kendinize gelin, 13 aslan parçamız mağaralarda rehin tutulurken, sizler bölücü elebaşından mektup dilenip, kardeşini devlet televizyonlarına çıkarıyordunuz. Kırmızı bültenle aranan Osman Öcalan’ı, devletin televizyonuna çıkaran,  “Gerekirse Karayılanı ’da TRT’ye çıkarırız” diyerek savunan,  bunlar değil miydi? Yine çözüm sürecine “Yeni Türkiye’nin Kuruluş Sözleşmesi” diyen, bunlar değil miydi? Riyakârlığın bu kadarına da pes! Daha fazla rezil olmadan, edebinizle susmayı bilin.  Türkiye Cumhuriyeti büyük bir devlettir. Terörün üstesinden elbette geliriz. Akılla, yürekle, azimle ve güçlü bir iradeyle, bu terör belasını alt ederiz. Bundan kimsenin şüphesi, kuşkusu olmasın. Biz bir kez daha,  bölücü terör örgütünün bu hain eylemini lanetliyoruz. Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz. Ailelerimizin acısını paylaşıyoruz.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar