CHP'li Faik Öztrak otobüsle yola çıktı! Vatandaşın cebinden kaç para çıktığını tek tek anlattı

CHP'li Faik Öztrak otobüsle yola çıktı! Vatandaşın cebinden kaç para çıktığını tek tek anlattı
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Sözcüsü Faik Öztrak, Nevşehir'de esnafın dertlerini dinlemek için yol aldı. Öztrak, Türkiye’nin ‘ilk akıllı otoyolu’ olarak duyurulan yolda TIR, kamyon göremediklerini açıklayarak  geçiş ücretlerine sert tepki gösterdi. 

CHP Ekonomi Masası bu kez Nevşehir'deydi. Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası’nda düzenlenecek toplantıyla başlayacak programda, sanayicinin, esnafın ve turizmcinin pandemide yaşadığı sıkıntılar masaya yatırılarak konuşulacak. 

 

 

 

 

 

VATANDAŞ NASIL TARIM ÜRÜNLERİNİ UCUZ YESİN?


Öztrak, Ankara’dan Nevşehir’e giderken Niğde-Ankara Otoyolu’nun bomboş olduğunu vurgulayarak şunları söyledi:

“1 saatten beri Ankara- Niğde arasındaki otoyoldayız. Yolda kamyon, TIR, otobüs görmek çok zor. Araç bile çok az sayıda geçiyor. Gayet güzel bir otoyol ama bu kadar az kullanılmasındaki neden geçiş ücretlerinin çok yüksek olması. Bu geçiş ücretleriyle vatandaşımız bu yolu kullanamıyor. Daha vahimi var. Bir kamyonun geçiş ücreti 332 lira, bir TIR’ın geçiş ücreti 404 lira. Bu geçiş ücretleriyle ondan sonra diyoruz ki vatandaş patatesi, soğanı ucuz yesin. Ayçiçeğini, kabak çekirdeğini ucuz yesin. Bu geçiş ücretleriyle vatandaş nasıl tarım ürünlerini ucuz yesin? Yetkililere sesleniyorum. Biran önce bu yolun geçiş ücretlerini düşürün ki vatandaşımız bu yoldan yararlansın, milletimiz de ucuz gıda yesin...”
 

 

 

 

 

 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar