CHP'li Erkan Aydın'dan Bakan Pakdemirli'ye: "Niye elin başka ülkelerine para veriyorsunuz da aynı paraya uçak almıyorsunuz?"

CHP'li Erkan Aydın'dan Bakan Pakdemirli'ye: "Niye elin başka ülkelerine para veriyorsunuz da aynı paraya uçak almıyorsunuz?"
CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın, bakanlıkta yangın söndürme uçağı olmamasını eleştirerek, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’ye "Niye elin başka ülkelerine bu paraları verip de aynı paralara gidip bu uçakları almıyorsunuz?” diye sordu.

CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın, Türkiye’de üç gündür devam eden yangınla ilgili, “Hükümet bir yangın olsa, sel olsa, jet hızıyla oraya gidip ‘Yaraları saracağız, önlemleri alacağız’ diyor. Birkaç gün kamuoyunda konuşuluyor olay kapanıyor” diyerek hükümeti eleştirdi.

CHP’li Aydın yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Türk Hava Kurumu’nun uçakları yaklaşık üç yıldır konuşuluyor. Hangarda durmasına rağmen yangınlarda kullanılamıyor. Neymiş efendim 60 yılından kalmaymış. Üreten firma ‘Biz yaparız’ diyor. Onu yapmıyorsunuz günlüğü 1.3 milyon liraya Rusya’dan uçak kiralayıp, buralara müdahale etmeye çalışıyorsunuz. 

Ben buradan Tarım Bakanı’na soruyorum neden envanterinize uçak katmıyorsunuz. Saraya 18 trilyona aldığınız Mercedes yerine ülkemizin ciğerlerini koruyacak bu uçakları alsanız. Milletin vergisini lükse şatafata vergiye değil de geleceğimizin garantisi olan yeşile ayırsanız. 

Tarım Bakanı’na bir kez daha sesleniyorum. Niye elin başka ülkelerine bu paraları verip de aynı paralara gidip bu uçakları almıyorsunuz. Bir sefer de iş olmadan olayı çözmüyorsunuz." (ANKA)

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar