CHP'li Erdoğdu: "IMF'ye gidemezler, giderlerse yolsuzluklar ortaya çıkar!"

CHP'li Erdoğdu: "IMF'ye gidemezler, giderlerse yolsuzluklar ortaya çıkar!"
Katıldığı televizyon programında salgın sonrası ekonomik tabloya ilişkin değerlendirmelerde bulunan CHP Genel Başkan vekili Aykut Erdoğdu, AKP'nin IMF'ye gidemeyeceğini, gitmesi durumunda yolsuzlukların ortaya çıkacağını iddia etti.

Tele1 ekranlarında yayınlanan ve Sedef Kabaş’ın sunduğu “Halk için Halk adına” programına katılan CHP Genel Başkan vekili ve İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu, salgın sonrasındaki ekonomik tabloya dair değerlendirmelerde bulundu.

Türkiye'de ekonomiyi mevcut iktidarın çözemeyeceğini ifade ede Aykut Erdoğdu, "Bir ekonomiye güven duyulmasının ilk yolu kuvvetler ayrılığıdır. Bağımsız yargıdır. Bunlar bağımsız yargıyı kurabilirler mi? Asla kuramazlar çünkü çok suçlular. Bağımsız yargısı olmayan bir ülkeye kimse para gönderir mi? Göndermez çünkü başına bir şey gelirse gidebileceği bir yargı yoktur. Güvenebileceği bir hukuk sistemi yoktur" açıklamasında bulundu.

Erdoğdu açıklamalarına şöyle devam etti:

Bize fon verecek, yatırım yapacak insanlar şeffaflık beklerler. AKP'nin şeffaf olmasını bekleyebilir misiniz? Namuslu insanlar için, temiz insanlar için, İYİ Parti için CHP için Saadet Partisi için Demokrat Parti için bu zorunluluktur, zaten yapacağız. Ama bunlar yapamazlar. Bunlar yaparsa sarayım maliyetleri ortaya çıkar. Yoksuzluklar ortaya çıkar, haksızlıklar ortaya çıkar.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar