CHP'li Erdoğan Toprak Merkez Bankası'nın yeni hazırlığı açıkladı: Yükseliş böyle devam ederse...

CHP'li Erdoğan Toprak Merkez Bankası'nın yeni hazırlığı açıkladı: Yükseliş böyle devam ederse...
CHP Genel Başkan Başdanışmanı Erdoğan Toprak, Merkez Bankası'nın yeni hazırlık telaşında olduğunu açıkladı. Toprak, "500 ya da bin liralık yeni banknotlara hazırlık yapılıyor" dedi.

CHP İstanbul Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Erdoğan Toprak, enflasyonu eleştirerek, markette ve pazarda filenin 200 liraya bile dolmadığını, küçük kupürlü banknotlarla yapılan ödemelerde de tomarla para ödendiğini dile getirdi. 


Toprak, “Yükselen enflasyonla pula dönüşen en yüksek kupürlü banknot da yetersiz hale geldi. 500 ya da bin liralık yeni banknotlara hazırlık yapılıyor” ifadelerini kullandı. Sözcü'de yer alan habere göre, liradan altı sıfır atmakla övünen iktidarın uyguladığı yanlış ekonomi politikaları ve enflasyonun çift hanede olmasının, en yüksek değerdeki 200 liralık banknotu da pula dönüştürdüğünü vurgulayan Toprak, “Daha yüksek kupürlü banknot basma ihtiyacı doğdu” diye konuştu.

"FİLE 250 LİRADAN AŞAĞI DOLMUYOR"


CHP'li Toprak, “Nakit alışverişlerde artık file 250 liradan aşağı dolmuyor. Bu hayat pahalılığında küçük kupürlü banknotlar, cüzdanlarda değersiz kağıt para kalabalığına dönüştü. Değeri kalmayan 100 veya 200 liralık banknotların kullanımı da arttı. Piyasada tedavüldeki banknotların yüzde 50'yi aşan bölümü bu banknotlardan oluşuyor. Yükseliş hızı bu şekilde sürdüğü takdirde yakında 500 hatta 1.000 liralık banknotların tedavüle sokulması kaçınılmazdır."

 

 

 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar