CHP'li Engin Özkoç'tan Erdoğan'a: Buna gücün yetmeyecek

CHP'li Engin Özkoç'tan Erdoğan'a: Buna gücün yetmeyecek
CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 10 Kasım anma töreninde yaptığı konuşmaya tepki göstererek, "Cumhuriyeti ve ilkelerini hazmedemediğini biliyorum, hatta onu yok etmek istediğini de biliyorum ama buna gücün yetmeyecek" dedi.

CHP grup Başkanvekili Engin Özkoç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Harf Devrimi ile ilgili açıklamalarına tepki gösterdi. Twitter hesabından bir paylaşım yapan Özkoç, Harf Devrimi’nin cahilliğin sebebi değil sonucu olduğunu belirterek, Cumhuriyeti ve ilkelerini hazmedemediğini biliyorum, hatta onu yok etmek istediğini de biliyorum ama buna gücün yetmeyecek çünkü milletimiz buna asla izin vermeyecek" ifadelerini kullandı.

CHP Grup Başkanvekili ve Sakarya Milletvekili Engin Özkoç, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a verdiği yanıtta şu açıklamalarda bulundu:

"10 Kasım saygıyla anıldı, AKP böyle bir günde dahi saygısızlık etmeden duramadı. Erdoğan, Cumhuriyetin Lideri'nin Samsun'a çıkışını Osmanlı subayı olarak yaptığını söyledi, oysa ki Cumhuriyetin Lideri Samsun'a işgal güçlerine karşı cumhuriyet devriminin lideri olarak çıkmıştı. Daha sonra harf devriminin cahilliği getirdiğini savundu. Oysa ki bu, cahilliğin nedeni değil sonucuydu. Cumhuriyeti ve ilkelerini hazmedemediğini biliyorum, hatta onu yok etmek istediğini de biliyorum ama buna gücün yetmeyecek çünkü milletimiz buna asla izin vermeyecek"

NE OLMUŞTU

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe’de düzenlenen 10 Kasım töreninde Harf Devrimi ile ilgili tartışma yaratan sözler söylemişti. Erdoğan’ın konuşmasından satır başları şöyle:

"Sürekli olarak Osmanlı'ya hakareti ve aşağılamayı bir siyaset tarzı haline getirmek ya cehalettir ya gaflettir ya da art niyettir. Geçmişe Osmanlı'ya, Selçuklu'ya haksızlık etmemek gerekir. Gazi Mustafa Kemal Samsun'a bir Osmanlı subayı olarak çıkmış, Ankara'daki Meclis'i yine Osmanlı adına faaliyete geçirmiştir. Cumhuriyetin inşası da Osmanlı'dan devralınan mevcut idari sistem çerçevesinde gerçekleşmiştir. Tarihimiz bizim yörüngemizdir. Yörüngeden çıkan bir gök cismi yok olmaya mahkumsa toplumlar da öyledir. Bugüne kadar milletimizi kadim tarih yörüngesinden çıkarmaya kimse muvaffak olamadı.

Son günlerde yine birileri ağızlarına sakız ettiler Osmanlı’da okuma yazma oranı çok düşükmüş. Osmanlının kendi silah sanayi yokmuş. Osmanlı yönetimi altındaki halklara zulmedilmiş. Hepsi de yalandır iftiradır.

Harf devrimiyle adeta her şeyin sıfırlandığını eklediğimizde elbette ülkemiz okuma-yazma oranının çok düşük olduğu bir dönem yaşadı ama bunun suçunu Osmanlı’ya yüklemek bir bühtandır.”

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar