CHP'li Engin Altay: "Önce CHP göğsünü siper eder"

CHP'li Engin Altay: "Önce CHP göğsünü siper eder"
Kamuoyunda son günlerin en çok tartışılan konularından biri olan 'yeni darbe hazırlığı' iddialarıyla ilgili açıklama yapan CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, "Türkiye'de darbeler dönemi kapanmıştır. Kimse darbe yapmayı aklından geçirmesin. Önce CHP o girişim karşısında görevini yapar, göğsünü siper eder" ifadelerini kullandı.

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bugün AK Parti TBMM Grup Toplantısı'nda dile getirdiği konularla ilgili açıklamalarda bulundu.

Erdoğan'ın, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'FETÖ'nün siyasi ayağı' ile ilgili sorduğu 7 soruya yanıt vermediğini belirten Altay, "Kendisine sorduğumuz 7 soruyu cevapladığı anda bizim için FETÖ’nün siyasi ayağı tartışması bitecektir" diye konuştu.

Bu tartışmayı ısrarla sürdürenin kendileri olmadığını ifade eden Altay, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin 28 Aralık 2018'den bu yana bunu üç kez gündeme getirdiğini ve 'siyasi ayak ortaya çıkarılsın diye feryat ettiğini' dile getirdi.

"ÖNCE CHP GÖĞSÜNÜ SİPER EDER"

Altay, 'darbe söylentileri' ile bir başka soru üzerine de şunları söyledi:

"Darbe söylentileri, Erdoğan'ın kaybettiği kamuoyu desteğini yeniden toparlamak için, mağrur Erdoğan'ı mağdur gösterme gayreti olabilir. Çünkü bu söylenti en çok Erdoğan'ın işine yarar. Ya da işler çok kötü olduğu için Cumhur İttifakı darbe paranoyasına tutulmuş olabilir. Buna gerek yok. Çünkü Türkiye'de darbeler dönemi kapanmıştır. Kimse darbe yapmayı aklından geçirmesin. Erdoğan, bir darbeyle oradan inmeyecektir, inemez. Böyle bir şeye tevessül edilirse, önce CHP o girişim karşısında görevini yapar, göğsünü siper eder. Elbette Erdoğan oradan inecek. İnşallah en kısa süre içinde yapılmasını beklediğim seçimlerde, sandık marifetiyle Erdoğan oradan inecek. CHP'nin varlığında seçilmiş Cumhurbaşkanını kimse oradan indiremez. Buna gücü yetecek tank, top henüz icat edilmemiştir."

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar