CHP'li Engin Altay eleştirilere tepki gösterdi

CHP'li Engin Altay eleştirilere tepki gösterdi
Katıldığı bir TV programında eski başbakanlardan Adnan Menderes iktidarına ilişkin anekdot aktaran CHP Grup Başkanvekili Engin Altay'ın sözleri iktidar cephesinden tepki gördü. Engin Altay, gelen eleştirilere sert tepki gösterdi.

CHP'li Engin Altay eleştirilere tepki gösterdi

Altay, dün akşam KRT TV'de söylediği sözler nedeniyle gelen eleştirilere sert tepki gösterdi. Twitter hesabından programa ilişkin görüntüleri paylaşan Altay, "Bu konuşmadan darbe algılayanların IQ'sü ayakkabılarının numaraları kadardır" dedi.

Altay, programında şunları söylemişti:

"Bir korkum olmadı. Benzetme olmasın ‘Cumhuriyet tarihinin en büyük hatası nedir?' diye bir soru sormuş olun, şimdi ben de cevap vereyim; Menderes'i idam etmektir.

En büyük hatadır, Türk demokrasisine vurulmuş en büyük darbedir. Ama rahmetli Menderes de bir dönem bu dinci odaklara pek yüz vermişti, taviz vermişti ve onlar o kadar ileri gitmişlerdi ki Menderes'ten aldıkları güç, yüzle.

Menderes sonra ne yapmak zorunda kaldı? Atatürk'ü Koruma Kanunu yapmak zorunda kaldı. Umarım Erdoğan da, sonu benzemesin. Onu biz sandıkla tıpış tıpış göndereceğiz. Onun hırkasını çıkaracağız."

“PARANOYA BİTTİ”

Altay’ın ‘sonu benzemesin’ sözlerinin biraz daha açılmasının, yanlış anlaşılmamasının istenilmesi üzerine Altay şöyle devam etti:

"Cumhuriyet tarihinin en büyük hatası Menderes'in ve diğer 2 arkadaşın idam edilmesi, Türkiye'de yapılabilecek en büyük yanlıştır. Cumhuriyete, demokrasiye yapılabilecek en büyük hakarettir, en büyük yanlıştır.

Ancak Menderes de bir dönem  bunlara çok fazla taviz vermişti. Sonra rahmetli Menderes, Atatürk'ü Koruma Kanunu çıkarmak zorunda kaldı. Erdoğan da bunlara taviz verirse yeni bir kanun çıkarmak zorunda kalır, onu söylüyorum.

Bunda bir şey yok, nasıl anlaşıldı konu bilmiyorum da yok hiç birimizin benzemesin, benim de benzemesin yani öyle şey olur mu? Erdoğan'ın hırkasını millet çıkaracak millet. Erdoğan'ın bu her şeyden bir darbe paranoyası vardı ya generaller, ne söylediğimi bilerek söylüyorum paranoya bitti."

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar