CHP'li Bülent Kuşoğlu: Türkiye yurt dışına para çıkarılan ülke sıralamasında dünyada ilk sırada

CHP'li Bülent Kuşoğlu: Türkiye yurt dışına para çıkarılan ülke sıralamasında dünyada ilk sırada
CHP Ankara Milletvekili Bülent Kuşoğlu, 2016 ile 2019 arasında 1 milyon dolar ve üzerinde 17.100 hesabın yurt dışına çıkarıldığını belirterek, “Türkiye en fazla servet kaçırılan ülke durumunda” dedi.

Türkiye, yurtdışına para çıkarılan ülke sıralamasında dünyada ilk sıraya çıktı. CHP Ankara Milletvekili Bülent Kuşoğlu, 2016 ile 2019 arasında 1 milyon dolar ve üzerinde 17.100 hesabın yurt dışına çıkarıldığını belirterek, “Türkiye en fazla servet kaçırılan ülke durumunda” ifadesini kullandı.

Sözcü'deki habere göre, Meclis'te bütçe görüşmelerinde söz alan Cumhuriyet Halk Partisi Ankara Milletvekili Bülent Kuşoğlu, adalet ve ekonomide güven sorunu olduğunu söyledi. 

Yabancı yatırımcının güven duymadığını söyleyen Kuşoğlu, “1 milyar dolarınız olsa şu anda yatırım yapar mısınız bu ülkede? Birisinin bir ihbarı ile malınıza mülkünüze el konabilir, terörist, FETÖ'cü, bilmem neci denilerek yatırımınız yarım kalabilir” diye konuştu.

Kuşoğlu, yurtdışına çıkarılan para konusunda şu bilgileri verdi: 

“Wealth Fund araştırmasına göre 2016 yılından 2019'a kadar Türkiye'den 1 milyon dolar ve üzeri meblağda 17.100 hesap yurtdışına çıkarılmış. Dünyada nüfusuna göre en fazla yurtdışına servet kaçırılan ülke Türkiye şu anda. Türkiye, 10 yıl önce, Ortadoğu ülkeleri arasında en iyi servete sahipken, millî geliri en önde olan ülkeyken, şimdi 4'üncü sıraya düşmüş.” Maliye eski Bakanı Mehmet Şimşek'in yurtdışında Türk vatandaşlarına ait 130 milyar doları bulunduğu açıklamasını hatırlatan Kuşoğlu, “Bugün Türklerin yurtdışında en az 200 milyar dolar serveti var” dedi.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar