CHP'li belediyeden temizlik şirketine yanıt

CHP'li belediyeden temizlik şirketine yanıt
CHP'li Maltepe Belediyesi'nden alacaklarını tahsil edemediği gerekçesiyle Maltepe Temizlik İşleri Müdürlüğü'nün giriş ve çıkışını hafriyat kamyonları ile kapatan Altaş Temizlik şirketinin dilekçesine yanıt geldi.

CHP'li Maltepe Belediyesi'ne temizlik hizmeti veren firma alacaklarını tahsil edemediği gerekçesiyle Maltepe Temizlik İşleri Müdürlüğü'nün giriş ve çıkışını hafriyat kamyonları çekerek kapatmıştı.

Protestoyu gerçekleştiren firma son yapılan temizlik işleri ihalesinin de davet usulü olmadan başka bir şirkete verildiğini öne sürmüştü.

Bu eylemin ardından Altaş Temizlik şirketinin Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi (CİMER), İçişleri Bakanlığı, Sayıştay Başkanlığı ve Maltepe Belediye Başkanlığı’na bir dilekçe gönderdiğini Odatv gündeme getirmişti.

Maltepe Belediyesi'nden Altaş Temizlik şirketinin dilekçesine yanıt geldi. Belediyenin yazılı açıkalmasında “Kamu zararı oluşturulduğu iddiaları doğru değildir” denildi.

Yarın belediyeye İçişleri Bakanlığı müfettişlerinin gelebileceği iddiası üzerine ise açıklamada şöyle yanıt verildi:

“5 yıllık hizmet dönemimizde 86 defa müfettiş denetiminden geçtik. Türkiye Cumhuriyeti’nin ilke ve yasalarına bağlı bir kurum olarak bugüne kadar yasal mevzuatın dışında tek bir adım atmadık bundan sonra da atmayacağız.”

İşte o açıklama:

Temizlik İşleri Müdürlüğü’müzün iş ve iş ekipmanlarına ilişkin basına yansıyan iddialara cevabımızı kamuoyu ile paylaşırız.

Maltepe Belediye Başkanlığı Temizlik İşleri Müdürlüğümüz ile Yüklenici Çevlog Ayrıştırma ve Geri Kazanım Lojistik Anonim Şirketi arasında 18.09.2018 tarihinde en az 2013 model 56 adet araç ve iş makinaları için 12 Ay süreli İhale kapsamında sözleşme imzalanmış olup; 30.09.2019 tarihinde sözleşme sona ermiştir.

30.09.2019 tarihinde sözleşmesi biten ihale işi için Temizlik İşleri Müdürlüğümüzce yasal süresi içinde 4734 Sayılı Kamu İhale Kanunun 19. Maddesi kapsamında açık ihale ile ihale kararı alınmıştır. Ancak ihalenin kanuni ve haklı gerekçelerle iptal edilmesinden dolayı, öngörülmeyen durum ortaya çıkmış bu sebeple açık ihale ile hizmet alımının yapılmasına kadar geçecek sürede kamu hizmetinin devamlılığı ve temizlik işinin ivedi iş olması sebebiyle 4734 Sayılı Kamu İhale Kanunun madde 21/b gereğince 33 aylık açık ihale yöntemiyle ihale yapılana dek geçecek süre için sadece 3 aylığına pazarlık yöntemiyle ihale yapılması kararlaştırılmıştır.

4734 Sayılı Kamu İhale Kanunun madde 21/b gereğince pazarlık yöntemiyle yapılan ihale sonucunda 30.09.2019 tarihinde 06 Antika Turizm Taşımacılık Hizmetleri ve Temizlik İnşaat Sanayi Dış Ticaret Limited Şirketiyle 31.12.2019 sözleşme bitiş tarihli 92 gün süreli araç ve iş makinaları kiralama sözleşmesi imzalanmıştır. Bahse konu temizlik işi için en az 2017 model 29 araç ve iş makinaları ile hizmete başlanmıştır.

Maltepe Belediye Başkanlığı Temizlik İşleri Müdürlüğümüz çevre ve halk sağlığı dikkate alarak evsel katı atıkların toplanması, süpürülmesi ve yıkanması işleri müdürlüğümüzün temel görevi olması ve sorunun direk sahada, en hızlı ve etkili bir şekilde çözülmesi sağlamak amacıyla mevcut araç ve ekipmanların teknik özellikleri en az 2013 modelden en az 2017 modele yükseltilmiştir. Pazarlık yöntemiyle yapılan ihalede ki tüm araçlar ve ekipmanların teknik donanımları ve model yılı Türkiye koşullarında ki enflasyon artışları ve satın alma gücü gibi teknik ve mali konular da göz önüne alınarak değerlendirildiğinde kamu zararı oluşturulduğu iddiaları doğru değildir.

5 yıllık hizmet dönemimizde 86 defa müfettiş denetiminden geçtik. Türkiye Cumhuriyeti’nin ilke ve yasalarına bağlı bir kurum olarak bugüne kadar yasal mevzuatın dışında tek bir adım atmadık bundan sonra da atmayacağız.

Yukarıda detaylandırdığımız ihale sürecine ilişkin kamuoyuna yansıyan yürürlükteki kanun ve mevzuata aykırı olarak yasak fiil ve davranışlarda bulunulduğu iddialarının gerçeği yansıtmadığını belirtir, kamuoyunun bilgisine sunarız. Saygılarımızla.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar