CHP'li Aykut Erdoğdu'dan İbrahim Kahveci'ye konuştu: Nereye çomak soktuğumun farkındayım

CHP'li Aykut Erdoğdu'dan İbrahim Kahveci'ye konuştu: Nereye çomak soktuğumun farkındayım
CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu, TV5’de yayınlanan ve Hasan Basri Akdemir’in sunup, Ekonomist İbrahim Kahveci’nin daimî konuk olarak katıldığı “Ekonomi ve Ötesi” programına katıldı. Erdoğdu, Siyasi Etik Yasası'na ilişkin kritik açıklamalarda bulundu.

CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu, TV5 ekranlarında Hasan Basri Akdemir ve İbrahim Kahveci'nin, "Ekonomi ve Ötesi" programına konuk oldu. 

“NEREYE ÇOMAK SOKTUĞUMUN FARKINDAYIM”

İbrahim Kahveci'nin Siyasi Etik Yasası'nın geçmesi durumunda Avrupa'ya 84 milyon vatandaşın vizesiz gideceğini söylemesi üzerine Erdoğdu şunları anlattı:

"Bu o kadar kıymetliydi ki İbrahim Bey, ben özellikle bu işin bayraktarı olmak istemiyorum. Birincisi hem korkuyorum çünkü, nereye çomak soktuğumun farkındayım. Ben parasal büyüklükleri, bu para için neler yapıldığı biliyorum. Ben Hazine Müfettişiydim. Ben Dünya Bankası'nın (IMF) ve AB'nin müfettişliğini yaptım. Diğer ülke sistemlerini de bilirim. Korkutucu bir alana girdiğimi biliyorum.

"EN ÜST DÜZEYDE DESTEK BEKLİYORUM"

Artı bir tek kişiyi birkaç kişiyi bayraktar yaparsanız; bu sistemi hayati olarak görenler, o insanlara itibar suikastleriyle savundukları değerleri yok edebilirler.

Onun için ben Ahmet Davutoğlu'ndan da Ali Babacan'dan da, Meral Hanım'dan da, Kemal Bey'den de en üst düzeyde destek bekliyorum.

Bir de şu var; yolsuzluk en çok adaletsizlik yaratan iştir. Çünkü garibanlar kendilerine çıkar sağlayacak üst düzey bürokratlara ulaşamazlar. Onları böyle bir networkleri yoktur. Onlar sadece yolsuzluğun maliyetini vergi olarak, harç olarak, enflasyon olarak, işsizlik olarak öderler. Onun için yoksulluk bir ülkede önce gelir adaleti dağılımını bozar, halkımızı soyar" 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar