CHP'li Aykut Erdoğdu: Erken seçim ihtimali görmüyorum

CHP'li Aykut Erdoğdu: Erken seçim ihtimali görmüyorum
CHP İstanbul milletvekili Aykut Erdoğdu, “Bu yoksulluk daha fazla sürdürülemez, ülke bir kaosa doğru hızla gidiyor, halkımız hazırlıklı olmalı” ifadesini kullandı. Erdoğdu, erken seçim iddialarıyla ilgili ise 'bir erken seçim ihtimali görmüyorum' dedi.

CHP'den erken seçim açıklaması

Ülkenin içinde bulunduğu ekonomik durumu değerlendiren CHP İstanbul milletvekili ve KİT Komisyonu üyesi Aykut Erdoğdu, hem ekonomik kriz hem de pandemi nedeniyle insanların çok ağır depresyon geçirdiğini ve bunun daha fazla taşınamayacağını gördüğünü bildirerek, insanların az da olsa birikimlerini tükettiğini, ailevi dayanışmalarla ayakta durmaya çalıştığını bildirdi.

Ülkenin bu duruma daha fazla dayanmasının mümkün olmadığını anlatan Erdoğdu şunları söyledi:

“Bizim milli servetimiz çok az. Türkiye’nin milli serveti, milli gelirinin en fazla iki katı. O yüzden olacaklardan ürküyorum. Eskinin dış borçla, ithalatla ve varlık satışıyla yaşanan balayı günleri bitti. Bunun bedeli çok ağır olacak. Orta kesim yoksullaşacak.

Yoksulların bir kısmı açlık sınırının altına düşecek. Üst orta gelir dediğimiz beyaz yakalılarda bile durum çok kötü. Sosyal yardıma muhtaç avukat, doktor, mühendisler var. İktisat, işletme mezunu çocuklar en niteliksiz işlerde çalışmaya başladılar. Bunları dert etmiyorlar, başları sıkıştığı an yoğun bir milliyetçilikle, yoğun bir İslamcılık söylemiyle ortaya çıkacakları bir konu bulup gerçekleri gizlemeye çalışıyorlar.

qqqq.jpg

"ERKEN KAOS İHTİMALİ"

Geçtiğimiz yıl Cumhurbaşkanının ekonomik kriz nedeniyle erken seçim yapamayacağını düşündüğünü ifade eden Erdoğdu, “Bu yıl bir erken seçim ihtimali görmüyorum ama erken bir kaos ihtimali öngörüyorum. Bu taşınabilir bir durum değil.

Bu yoksulluk daha fazla sürdürülemez, ülke bir kaosa doğru hızla gidiyor. Onun için ben halkımızın hazırlıklı olmasını tavsiye ediyorum. Hazırlıklı olmamız gereken şey, kararlı, yurtsever, demokrat duruşumuz olmalıdır. Ve demokrasi dışında hiçbir yola hiç kimse tavassut etmesin. Bizim felaketimiz bu olur” dedi.

 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar