CHP’li Atila Sertel'den Turizm Bakanı Mehmet Ersoy'a turizm tepkisi

CHP’li Atila Sertel'den Turizm Bakanı Mehmet Ersoy'a turizm tepkisi
CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, salgın nedeniyle turizm sektörünün en kötü dönemlerinden birini geçirdiğini belirterek Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un şirketi hakkında iddiaları hatırlattı. Atilla Sertel, turizm batma noktasındayken izlenen politikaya tepki gösterdi.

CHP’li vekilden Bakan Ersoy'a sert tepki

CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, salgın nedeniyle turizm sektörünün en kötü dönemlerinden birini geçirdiğini belirterek, “Turizmci kan ağlıyor, oteller birer ikişer tamamen kapanıyor, acentalar, otel sahipleri batıyor ama Bakan’ın firması malına mal katıyor. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un sahibi olduğu firmalar ve oteller, her alanda başarıdan başarıya koşuyor” dedi.

İktidarı boyunca onlarca fabrikayı kapatan AKP iktidarının, bacasız sanayi olarak nitelenen turizm sektörünün kapısına kilit vurmasını uzaktan izlediğini kaydeden Sertel, geçen yıla göre yüzde 60 turist, yüzde 72 gelir kaybeden turizm sektörü için can suyu denilebilecek destekler verilmediğini vurguladı.
 
ETS TUR HAKKINDA İDDİALAR

Turizm sektörü can çekişirken, turizmciler kan ağlarken Bakan Mehmet Ersoy’un ortalarda dahi görünmediğini dile getiren Sertel, şunları söyledi:

“Sektörün içinden gelen ve ticaretle uğraşan Bakan Ersoy belki de ‘Eşekten düşeni eşekten düşen anlar anlayışı’ ile göreve getirildi ancak turizmci eşekte düşmüş. Bakan ise at sırtında caka satıyor, malına mal katıyor. Bakan Ersoy’un sahibi olduğu Ersoy Otelcilik Bodrum Türkbükü’ndeki Hilton Oteli’ni satın almıştı.

Tüm otelciler batma noktasına gelmişken Bakan’ın firması krizi fırsata çevirmiş görünüyor! Yine TÜROB, AKTOB, TÜROFED Otel derneklerinin, Turizm Tanıtım Ajansı (TGA) yönetim kurulu üyelerinden ve diğer üyelerden çoğunun Bakanın sahibi olduğu ETS TUR’un tek yetkili satış oteli olduğu söyleniyor.

Turizm Tanıtım Ajansında (TGA) Turizm Seyahat Acentalarını temsilen bulunan acentanın ETS TUR’un tabela acentası şeklinde çalıştığı iddia ediliyor. Turizmcilerin yaşadıkları sorunları ve Bakan’ın firması hakkındaki iddiaları soru önergesi ile Meclis Başkanlığı’na sundum. Sektör yangın yeriyken pek ortalarda görünmeyen Bakan’dan bu sorularıma yanıt bekliyorum.”

BAKANA KRİTİK SORULAR

Salgın sürecinde seyahat acentalarının gelirinin yüzde 90’ını kaybettiğini dile getiren Sertel, “Sayın Bakan’a soruyorum: Ülkeye gelen 35 milyar dolar dövizi sağlayan seyahat acentaları, gelirinin yüzde 90’ını kaybetmişken, bu süreçte acentalara destek olmak adına ne yaptınız? TÜRSAB üyesi seyahat acentalarının hala yüzde 70 - 80'i evlerinden hizmet verirken, bu acentaların hiç bir geliri yok iken, ne yardımda bulundunuz? Bu süreçte herhangi bir kira desteği ya da hibe desteğinde bulundunuz mu? Yoksa bu ofisler kapalı iken kira stopajları dahil tüm vergilerin alınmasına devam ediliyor mu? Ülkeye gelen turistin yüzde 85’ini getiren turizm seyahat acentalarına 2021 yılı veya pandemi şartlarının uzaması halinde, 2021 ve 2022 yıllarında pazarlama ve satış desteği vermek ile ilgili bir çalışmanız var mı? Sorular çok ancak ne bu sorulara tatmin edici cevaplar verecek iktidar var ne de kendinden başkasının yarasına merhem olacak bir bakan var” diye konuştu.

O iddialar soru önergesi oldu:

1- Turizm Tanıtım Ajansı TGA bünyesinde yönetim kurulu üyesi TÜROB, AKTOB, TÜROFED Otelci Derneği’nin kaç üyesi bulunmaktadır?

2- TÜROB, AKTOB, TÜROFED Otel derneklerinin TGA yönetim kurulu üyelerinden ve diğer üyelerden kaç tanesi sahibi olduğunuz ETS TUR’un tek yetkili satış otelidir?

3- Turizm Tanıtım Ajansında (TGA) Turizm Seyahat Acentalarını temsilen bulunan acenta ETS TUR’un tabela acentası mıdır?

4- TGA yönetiminde vergisini topladığınız firmaların temsilcileri ile hem tek yetkililik sözleşmeleriniz bulunması, hem amir kurum olan Bakan sıfatınız ile harcama kararı alırken hangi kritere göre alınıyor?

5- TGA yönetiminde Yönetim Kurulu, Genel Müdür, Müdürler, Danışmanlar düzeyinde huzur hakkı veya maaş alanlar kimlerdir? Alınan maaşların ne kadar olduğunu kamuoyu ile paylaşmayı düşünüyor musunuz?

6- TÜRSAB eski Başkanı Başaran Ulusoy'un seçimlerde ibra olmaması ve beraberinde yapılan Bakanlık Denetimleri ve Bağımsız Araştırma Firmalarının raporları konusunda kurumu 560 milyon TL zarara uğratmaktan dolayı Bakanlığınız tarafından işlem veya suç duyurusunda bulunuldu mu? Yoksa kamuoyunu yansıdığı üzere bakanlıkta kendisi ile toplantılar yapıyor musunuz?

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar