CHP'li Ali Öztunç sordu Bakan Adil Karaismailoğlu Türk Hava Yolları’nda kaç pilotun çalıştığını açıkladı!

CHP'li Ali Öztunç sordu Bakan Adil Karaismailoğlu Türk Hava Yolları’nda kaç pilotun çalıştığını açıkladı!
CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, Türk Hava Yolları’nda (THY) kaç Yunanlı pilot çalıştığı sorusunu Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu'na sordu. Karaismailoğlu “THY’de 3 bin 419 pilot görev yapmaktadır” yanıtını verdi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, Türk Hava Yolları’nda (THY) kaç Yunanlı pilot çalıştığına ve Cumhurbaşkanlığına Kanada kuyruklu VIP uçağının kaça alındığı sorularını TBMM’ye soru önergesi verdi. 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu soruya, "Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü kayıtlarına göre ülkemizde toplam 9003 uçak ve 176 helikopter pilotu bulunmakta olup, bu pilotlardan 3 bin 419’u THY’de görev yapmaktadır” şeklinde yanıt verdi. 

“1500’E YAKIN PİLOT İŞSİZ GEZERKEN...”


Bakan Karaismailoğlu’nun yanıtını ANKA Haber Ajansı’na değerlendiren CHP’li Öztunç, “Yanıt maalesef yine gelmedi. Bakanın bize verdiği yanıtta kaç yapancı pilotun çalıştığı verilmiyor, pilot sayısından bahsediliyor. Üstelik ülkede 1500’e yakın pilot işsiz gezerken maalesef bakanlık bunlara ilişkin sorumuza yanıt vermiyor” dedi.

 

Cumhurbaşkanlığına alınan uçağa ilişkin sorusunun yanıtsız bırakılmasına da tepki gösteren Öztunç, “Bugüne kadar 1 saat bile uçmayan bu uçak Cumhurbaşkanlığı için alındı, Ankara’da hangarlarda bekletiliyor. Ona da cevap verilmedi. Bakan bu uçağın Cumhurbaşkanlığı uhdesinde olduğunu, yanıt veremeyeceğini söylüyor. Allah aşkına bir milletvekili olarak soruyoruz, tüyü bitmemiş yetimin hakkıyla, fakir fukaranın hakkıyla alınan bu uçağa kaç para verdiniz? Kaç uçak var diye soruyoruz, bakanlıktan yanıt verilmiyor” diye konuştu.

 

 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar