CHP'li Ali Öztunç: Hükümet Karadeniz'i kaderine terk etti!

CHP'li Ali Öztunç: Hükümet Karadeniz'i kaderine terk etti!
Rize'de ikinci kez sel felaketi yaşandı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, "Hükümet Karadeniz'i kaderine terk etmiş durumda” dedi.

Karandeniz'de 1 hafta içerisinde ikinci kez sel felaketi yaşandı. CHP'nin Doğa Hakları ve Çevreden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, sel felaketiyle ilgili açıklama yaptı. 

Öztunç, "Hükumet ne yapıyor? Karadeniz İklim Eylem Planı'nı açıklıyor. Kağıt üzerinde eylem planı var ama fiiliyatta maalesef herhangi bir eylem yapılmıyor" dedi. Öztunç'un açıklamaları şöyle:

"EYLEM PLAN SADECE KAĞIT ÜZERİNDE"

"Rize ve Artvin'de bir kez daha sel oldu. Son bir hafta içerisinde Doğu Karadeniz, ikinci seli yaşıyor. Son 21 yıl içerisinde Rize'de 83 canımızı maalesef sele kurban verdik. 83 insan selden yaşamını yitirdi. Hükumet ne yapıyor? Karadeniz İklim Eylem Planı'nı açıklıyor. Kağıt üzerinde eylem planı var ama fiiliyatta maalesef herhangi bir eylem yapılmıyor. Bakanlar sel olduğu zaman bölgeye gidiyorlar, çizmeleri giyiyorlar ve o şekilde görüntü vererek selle mücadele, bu tip doğa olaylarıyla mücadele ettiklerini düşünüyorlar.

 

 

"HÜKUMET KARADENİZ'İ KADERİNE TERK ETMİŞ DURUMDA"

Oysa yapılması gereken, Karadeniz İklim Eylem Planı'na bir an evvel uymak ve uygulayabilmektir. Bunun kağıt üstünde kalmasını engellemektir. AKP maalesef Karadeniz'le oynuyor. Karadeniz Bölgesi'nde ufacık derelerin üzerine HES'ler yapılıyor. Dereler, ıslah adı altında betonlaştırılıyor. Hükumet, Karadeniz'de maalesef herhangi bir tedbir almıyor ve hükümet Karadeniz'i kaderine terk etmiş durumda." 

"BETONU SEV, DOLARI ÖP"

Öztunç yaptığı yazılı açıklamada da şu değerlendirmeyi yaptı:

AKP’nin çevre politikası, ‘Betonu sev, doları öp’ politikasıdır. AKP daha büyük bir felaket mi bekliyor? Daha fazla ne olmalı? Bakanlar gelince göstermelik birkaç hizmet sunuluyor, sonra tüm bölge kendi kaderine terk ediliyor. Mağdur olan yurttaşların kamusal yardım ve hizmetlerden eşit faydalanmalarını sağlayacak politikalara ihtiyaç var.”

Kaynak: ANKA

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar