CHP'li Ali Mahir Başarır'dan AKP'li Özlem Zengin'e olay gönderme!

CHP'li Ali Mahir Başarır'dan AKP'li Özlem Zengin'e olay gönderme!
29 Aralık günü Dr. Aylin Sözer, Selda Taş ve Vesile Dönmez'in öldürülmesi ülkenin gündemini sarstı. CHP Milletvekili Ali Mahir Başarır da kadın cinayetlerini kınarken AKP'ye göndermede bulundu.

GÜNBOYU- MURAT BEYAZ

İstanbul’da 48 yaşındaki akademisyen Dr. Aylin Sözer, Kemal Delbe isimli bir erkek tarafından yakılarak, Malatya'da 38 yaşındaki Selda Taş, evli olduğu Mehmet Taş tarafından başından vurularak öldürüldü. Gaziantep'te ise 58 yaşındaki Vesile Dönmez, oğlu Uğur Dönmez tarafından rehin alınıp öldürüldü.

Cumhuriyet Halk Partisi Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır sosyal medya hesabından, "Sosyal medyada ülkenin ilk üç gündemi, bugün öldürülen kadınlarımızın isimleri! Bu bir utanç tablosudur!" paylaşımında bulunarak kadın cinayetlerini kınadı.

abas.png


Günboyu'nun haberine göre, Ali Mahir Başarır bir paylaşımda daha bulunarak, daha önce AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin'in, "AKP gelene kadar Türkiye'de kadının adının yoktu" sözüne göndermede bulundu. 

KADININ ADI YOK TEPKİSİ

Başarır, "AKP gelene kadar kadının adı yoktu Türkiye’de!” paylaşımında bulunarak AKP'ye göndermede bulundu.

basarir.png

NE OLMUŞTU?

AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin, Meclis’te yaptığı konuşmada AKP gelene kadar Türkiye'de kadının adının olmadığını savundu. 

Türkiye'de AKP'den önce kadının adının anılmadığını öne süren AKP'li Özlem Zengin, Meclis'te yaptığı konuşmada, "Ben, kadın, erkek arkadaşlarımız ve Sayın Cumhurbaşkanımız, biz yaptığımız çalışmalarda kadınların hayatını kolaylaştırmak için gayret ediyoruz" iddiasında bulunmuştu.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar