CHP'li Ali Mahir Başarır, Cumhurbaşkanı'nın avukatlarının vekalet ücreti skandalını anlattı

CHP'li Ali Mahir Başarır, Cumhurbaşkanı'nın avukatlarının vekalet ücreti skandalını anlattı
CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Cumhurbaşkanı avukatlarının 22 Aralık'ta karara çıkan bir dosyaya 26 Aralık'ta vekalet sunduklarını ve vekaleti 4 bin 80 lirayı alabilmek için sunduklarını söyledi.

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır; Cumhurbaşkanı avukatlarının, Hak etmediği 4 bin 80 lirayı almak için 22 Aralık'ta karara çıkan dosyaya 26 Aralık'ta vekalet sunduklarını söyledi.

Başarır, şunları söyledi:

Dün bir meslektaşımızla birlikte bir skandalı ortaya çıkardık. Neydi bu? Cumhurbaşkanı'nın avukatları dosyaya vekalet koymaksızın, vekalet harcı yatırmaksızın ve duruşmaya girmeksizin Cumhurbaşkanı'na hakaret suçlarından dolayı vekalet ücreti hükmediliyor. Basın bunu yazdı ve Türkiye ayağa kalktı.

Biz, Cumhurbaşkanı'nın avukatlarından bir özür bekliyorduk. Bir dilekçeyle 'evet biz bu ücreti hak etmedik, mahkeme yanlış yapmış' demesini bekliyorduk. 

Ama bugün çok daha büyük bir skandala imza attılar. Ne yaptılar? 22 Aralık'ta karara çıkan dosyaya 26 Aralık'ta vekalet sundular. Dosya sonuçlandıktan sonra. Hak etmediği 4 bin 80 lirayı almak için. 

Çok yazık. Saray, ne kadar hukusuzsa avukatları da o kadar hukuksuz. Saray ne kadar adaletsiz ise avukatları da o kadar adaletsiz. Çıkın! Özür dileyin, yanlış yaptık deyin. 'Bu paraları biz hak etmedik, mahkemeler işgüzarlık yapmış diyebilin.

İşte o video: 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar