CHP'li Ali Mahir Başarır AKP sıralarından yükselen 'Ağlama' seslerine öyle bir yanıt verdi ki

CHP'li Ali Mahir Başarır AKP sıralarından yükselen 'Ağlama' seslerine öyle bir yanıt verdi ki
TBMM Genel Kurulu'nda CHP'li Ali Mahir Başarır konuşma yaptığı sırada AKP'li vekillerden 'ağlama' diye laf atıldı. Başarır ise bu sataşmaya, "Ben bu halk için ağlarım, üzülürüm ama göbeğimi kaşıyarak da burada oturmam" diye yanıt verdi. 

CHP Mersin Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Ali Mahir Başarır, bugün TBMM Genel Kurulu’nda Mersin ve ülke genelindeki esnafın, işçinin, emeklinin ve çiftçinin yaşadığı ekonomik krizle ilgili gündem dışı konuşma yaptı. 

Başarır'ın konuşma AKP'li vekiller tarafından kesildi. 

Başarır şunları söyledi: 

“Geçen hafta, milletvekili arkadaşlarımızla Anamur’u, Erdemli’yi, Tarsus’u ve Merkez ilçelerimizi gezdik. Çiftçilerimizi, esnafımızı, emeklimizi işsizlerimizi dinledik. Gerçekten ortada çok vahim bir tablo vardı. Muhalefet partisi milletvekili olmama rağmen benim sizin adınıza yüzüm kızardı.

Bakkala gidiyoruz, bir ev hanımı çay bardağında yağ almak zorunda kalıyor. Kasaba gidiyoruz, bir emekli başını öne eğip 5 liralık et almak istiyor. Bakın birileri tavukçudan kemiksiz et alırken, birileri tavuğun kemiğini alıp çocuğuna çorba yapıyor. Fırına gidiyoruz, insanlar 50 kuruş olduğu için bayat ekmek kuyruğuna giriyor. Mersin’de geleceğimiz adına üzüntü duyduk. Neden Mersin bu durumda?” 

"BEN BU HALK İÇİN AĞLARIM"

Konuşması esnasında AKP koltuklarından “ağlama” lafı atılması üzerine CHP’li Başarır, “Ben bu halk için ağlarım, üzülürüm ama göbeğimi kaşıyarak da burada oturmam” sözleriyle yapılan sataşmaya tepki gösterdi. İlgili komisyonda, Hazine’nin, 5’li çetenin yurtdışı kredilerine kefil olunmasının görüşüldüğünü belirten CHP’li Başarır, “Cumhurbaşkanı, CHP’li belediyelerimizin yurtdışından almak istediği kredilere imza atmıyor. Böyle bir şey olabilir mi?” dedi.

"SENİN YÜZÜNÜN KIZARMASI LAZIM"

Konuşmasının son bölümünde tekrar AKP sıralarından laf atılmasının üzerine bu kez CHP’li Başarır, “Ben açlık diyorum, sefalet diyorum, senin sokağa çıkarken yüzünün kızarması lazım. Çaresiz insanlara bak. İnsanlar çay bardağı ile evlerine yağ alıyor. Sen ise saraya yağ çekiyorsun” sözleriyle konuşmasına son verdi.

İŞTE O ANLAR: 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar