CHP'den yoksulluk hamlesi

CHP'den yoksulluk hamlesi
CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, partili tüm belediyelerin kendi bölgelerinin yoksulluk haritasını çıkarması için çalışmalara başladıklarını açıkladı.

CHP’li belediyeler büyükşehir ve il belediyelerinden başlayacak çalışma çerçevesinde, kendilerine ulaşan sosyal yardım başvurularını, ellerindeki farklı alanlardaki veriler ve yapılan araştırmaları bir araya getirerek, bulundukları bölgenin yoksulluk haritalarını oluşturacak.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında 247 belediye başkanıyla gruplar halinde gerçekleştirdikleri toplantılarda bu konuyu değerlendirdiklerini söyledi.

Milliyet'ten Mehtap Gökdemir'in haberine göre, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin uyguladığı “Yoksulluk Haritası” modelini tüm belediyelere yaygınlaştırmak için yeni bir çalışmaya başladıklarını dile getiren Torun, şunları söyledi:

“Ülkemizin gerçek gündemi, ekonomik buhran ve artan yoksulluk. Özellikle son dönemde belediyelerimize gelen sosyal yardım başvurularında çok büyük bir artış yaşanıyor. Sadece İstanbul’da büyükşehir belediyemize yardım için başvuran hane sayısı 1.2 milyona ulaşmış durumda. Oluşturulacak yoksulluk haritası sayesinde bölgelerin ihtiyaçları da net olarak belirlenecek. Siyasi iktidarın gizlediği gerçek yoksulluk verilerini tüm boyutlarıyla ortaya çıkararak, belediye hizmetlerine yön vereceğiz.”

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar