CHP'den Sinan Aygün hamlesi

CHP'den Sinan Aygün hamlesi
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve CHP'li 3 Belediye Meclis Üyesi hakkında suç duyurusunda bulunan eski CHP Milletvekili Sinan Aygün hakkında parti üyeliğinden kesin çıkarma istemiyle disiplin soruşturması açıldı.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş hakkında suç duyurusunda bulunan, CHP eski milletvekili Sinan Aygün hakkında disiplin soruşturması başlatıldı.

Sinan Aygün, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu’nu hedef alan açıklamalar yapması üzerine Ankara İl Yönetimi tarafından disipline sevk edildi. CHP il yönetimi, Aygün’ü “tedbirli” olarak partiden ihraç istemiyle İl Disiplin Kurulu’na sevk etti.

İl disiplin kurulunun önümüzdeki hafta toplanarak Aygün’ü partiden ihraç etmesi bekleniyor. CHP Ankara İl Başkanı Rıfkı Güvener, gelişmeyi doğruladı. Güvener şunları söyledi:

“Bilindiği üzere Ankara Büyükşehir Belediyesi, kamuoyunda İkiz Kuleler olarak bilinen inşaatla ilgili mahkeme kararını uygulayıp, inşaatı mühürlemiştir. İnşaatın mühürlenmesinin ardından, inşaat sahibi Sinan Aygün, gerekli hukuki mercilere başvurup, hukukun sonucunu beklemek yerine, kamuoyunu yanıltıcı bir algı operasyonuna başvurmuş ve bu maksatla parti karşıtlığıyla bilinen bir televizyon kanalına bağlanıp, başta Sayın Genel Başkanımız olmak üzere partimizin kurumsal kimliğini ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Mansur Yavaş’ı rencide edici tavırlar içine girdiği tespit edilmiştir.

İnşaatıyla ilgili mahkeme kararına ilişkin bir konuyu mecrasından çıkarıp, partimizin ve büyükşehir belediye başkanımız sayın Mansur Yavaş’ın tartışıldığı bir zemine dönüşmesine neden olan Sinan Aydın Aygün’ün, parti tüzüğümüzün 68. Maddesinin 1. Fıkrasının ‘d’ bendinde belirtilen, ‘Partinin temel ilkelerine aykırı siyasal çalışmalara ve eylemlere katkıda bulunmak’ kuralını ihlal ettiği anlaşılmıştır.

Aygün’ün bu tutumu nedeniyle Ankara İl Yönetim Kurulumuz, kendisini ‘kesin çıkarma’ istemiyle Disiplin Kuruluna sevki için hakkında Disiplin Soruşturması açılmasını oy birliğiyle karar vermiştir.”

NE OLMUŞTU?

Sinan Aygün'ün, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile CHP'li 3 belediye meclis üyesi hakkında, Eskişehir yolundaki “Togo Kuleleri” olarak adlandırılan inşaatın 16 Aralık'ta mühürlenmesinin ardından bulunduğu suç duyurusunda ortaya attığı iddiaları araştırmak üzere İçişleri Bakanlığınca bir mülkiye müfettişi görevlendirilmişti.

Aygün, Yavaş ile CHP'li 3 belediye meclis üyesi ve avukatlar hakkında suç duyurusunda bulunmuş, Yavaş ve ekibinin, Mimarlar Odasına açılan davayı ancak kendilerine 25 milyon lira verilirse bir üst mahkemeye taşıyacakları, aksi halde inşaatını yıkacakları tehdidiyle karşılaştığını iddia etmişti. Aygün, istenen parayı vermeyince inşaatının kaçak muamelesi gördüğünü öne sürmüştü.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar