CHP'den Sağlık Bakanlığına çağrı!

CHP'den Sağlık Bakanlığına çağrı!
CHP'li Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin Korona virüsüne yakalanan hastalar dışında kalan vatandaşlarında tedaviye ihtiyaç duyduğunu belirterek Sağlık Bakanlığını göreve çağırdı.

CHP'den Sağlık Bakanlığına çağrı!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, Türkiye'de yaşamı adeta felç eden Korona virüsü vakasları nedeniyle tüm hastanelerin pandemi (bulaşıcı hastalık) hastanesine çevrildiğini ancak steril hastane krizi yaşanmaması gerektiğini vurguladı. Dr. Şevkin, bu nedenle Sağlık Bakanlığı'nı göreve çağırdı.

Virüs salgınıyla mücadele etmenin, hastanelerde olağanüstü tedbirler almanın elbette ki son derece önem taşıdığını belirten Dr. Şevkin, “Ancak bilinmelidir ki salgın süreciyle birlikte diğer hastalıklar da hız kesmeden devam etmektedir. Örneğin kalp krizi geçirenler veya böbreği yetersizleşenler, beyin tümörü tedavisi veya kalçası kırılıp ameliyat edilmesi zorunlu olanlar ve organ nakli bekleyenlerin azalmayacağı öngörüsüyle hareket edilmeli, salgın dışında kalan diğer hasta vatandaşlarımızın da bir hastaneye, bir acil servise ve bir yoğun bakım ünitesine ihtiyacı olduğu bilinmelidir” dedi.

CHP'li Dr. Şevkin'in, tüm bu nedenlerle Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan yanıtını istediği sorular şöyle:

1- Türkiye'de toplam kaç hastane pandemi (bulaşıcı hastalık) hastanesine dönüştürülmüştür?

2- Adana'da kaç hastane pandemi hastanesine dönüştürülmüştür?

3- Türkiye'de pandemi dışında kalıp faaliyeti durdurulan hastane var mıdır?

4- Adana'da pandemi dışında kalıp faaliyeti durdurulan hastane var mıdır?

5- Adana ilimizde faaliyeti durdurulduğu bilinen ve atıl durumda bulunan Hastaneler Bölgesi'ndeki eski Numune Hastanesi, neden bir pandemi hastanesi olarak devreye sokulmamaktadır?

6- Atıl durumda bulunan eski Adana Numune Hastanesi bahçesinde bulunan misafirhaneyi sağlık personelinin kullanımına açmayı düşünüyor musunuz?

7- Türkiye'de covid-19 (koronavirüs) hastalarına bakan yeni hastaneler oluşturulması düşünülmekte midir?

8- Türkiye'de steril ve bulaşık hastanelerin ayrılmasına dönük bir çalışma var mıdır?

9- Steril hastanelerin klasik faaliyetlerine dönmeleri ve bulaşıcı hastalık dışında kalan hastaların tedavisiyle ilgilenmesine yönelik bir planlama var mıdır?

10- Türkiye'de ilk koronavirüs vakasının görüldüğü 11 Mart 2020'den bu yana covid-19 dışındaki diğer hastalıklardan ölen vatandaş sayımız kaçtır?

11- Sağlık emekçileri ekipman sorunu yaşıyor mu? Bakanlığınıza bağlı hastanelerde ve özel hastanelerde çalışanlar, taşeron işçiler, kamudan kadroya geçirilen işçilere ücret farkı ödenecek mi?

12- Birinci basamak Aile Sağlığı Merkezi (ASM) çalışanlarının çalışma zamanı ve ücretlerin yetersizliğinden kaynaklanan sorunu giderecek misiniz?

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar