CHP'den MHP'ye tepki! "Allah akıl fikir versin"

CHP'den MHP'ye tepki! "Allah akıl fikir versin"
MHP’nin, 'CHP-HDP ilişkilerini araştırma komisyonu' kurmasına her iki partiden de tepki geldi.

MHP’nin, 'CHP-HDP ilişkilerini araştırma komisyonu' kurmasına her iki partiden de tepki geldi.

CHP'li Seyit Torun “Hadsizlik, siyasi ciddiyetsizlik, nezaketten uzak tutum alış” eleştirisi getirirken, CHP'li Ağbaba “Allah akıl fikir versin” dedi. Söz konusu komisyonun HDP'nin son seçimlerde oynadığı rolle ilgili olduğunu belirten HDP'li Fatma Kurtulan ise "Bunu hesaba kattığımızda onları ürkütecek bir durum var ortada" yorumunda bulundu. "40 tane komisyon kursunlar, ne yaparlarsa yapsınlar sonuçta faşist blok yenilecek, yıkılacak” diyen Kurtulan, yasal haklarını da kullanacaklarını söyledi.

Milliyetçi Hareket Partisi Başkanlık Divanı’nın kararıyla “CHP-HDP ilişkilerinin incelenmesi, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun suç teşkil eden fiil ve değerlendirmelerinin analiz ve araştırılması” maksadıyla 3 genel başkan yardımcısından oluşan Komisyon çalışmalarına başladı.

MHP Genel Başkan Yardımcıları Feti Yıldız, İzzet Ulvi Yönter ve İsmail Faruk Aksu’dan oluşan komisyon CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun göreve geliş sürecinden başlayarak bugüne kadar geçen zaman dilimindeki tüm faaliyetlerini inceleyecek. Konusu suç olan eylemleri araştıracak komisyon geniş bir rapor hazırlayacak. Komisyon için bir süre verilmedi ama en kısa zamanda çalışmalarını tamamlaması, hazırladığı raporu Başkanlık Divanı ve MHP Genel Başkanına sunup, kamuoyu ile de paylaşması bekleniyor.

CHP’Lİ TORUN: HADSİZLİK, SİYASİ CİDDİYETSİZLİK

Gazete Duvar'dan Nergis Demirkaya'nın haberine göre MHP’nin kurduğu CHP-HDP ilişkilerini araştırma komisyonu CHP yöneticilerinin tepkisine yol açtı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, “Hiçbir endişe kaygımız yok” dedi ama MHP’nin bu kararını “siyasi nezaketsizlik” olarak nitelendirdi. Torun, “Birbirimizi eleştirebiliriz ama bir siyasi partiyle ilgili komisyon kurmak nedir? Devlet misiniz, kendinizi nereye koyuyorsunuz? Varsa bir suç, bu ülkenin savcıları var, istihbarat örgütü var. Bu yapılan hadsizliktir, siyasi ciddiyetsizliktir, nezaketten uzak bir tutum alıştır” dedi.

CHP’Lİ AĞBABA: CİDDİYE ALMAK MÜMKÜN DEĞİL

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba da MHP’nin bu kararıyla ilgili soru üzerine “Allah akıl fikir versin” dedi. Söz konusu komisyonu ciddiye almadıklarını belirten Ağbaba, “Ciddiye almıyoruz ama şunu söylemek lazım. Hep darbeyi askerler yapıyordu. Şimdi gördüğümüz bir siyasi parti bir başka siyasi partiye darbe yapmaya çalışıyor. Daha önce Recep Tayyip Erdoğan ile ilgili söylediklerini hatırlayınca ciddiye almak mümkün değil ama düşündürücü” dedi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun dokunulmazlığının sadece Meclis dokunulmazlığı olmadığını arkasında 12 milyon oy bulunduğunu belirten Ağbaba, “Kendi tükenmişliklerini bizim üzerimizden bir operasyonla görünmez kılmaya çalışıyorlar ama herkes görüyor ki bu siyasi anlayış bitmiştir” dedi.

HDP’Lİ KURTULAN: 40 TANE KOMİSYON KURSUNLAR 

HDP Grup Başkanvekili Fatma Kurtulan da MHP’nin CHP-HDP ilişkilerini araştırma komisyonu kuracağı açıklamasına tepki gösterdi. HDP’nin PKK, CHP’nin HDP, İYİ Parti’nin de CHP üzerinden vurulmaya çalışıldığı bir şeytanlaştırma, siyaseti kriminalize etme üzerinden algı operasyonu yürütüldüğünü belirten Kurtulan şunları söyledi:

“HDP son seçimlerde önemli bir rol oynadı. Bunu hesaba kattığımızda onları ürkütecek bir durum var ortada. HDP bu anlamda önemi bir dinamiktir. Hakikaten Türkiye’nin birliğine, beraberliğine, kardeşliğine hizmet etmeyi hedefleyen bir yerde duruyor. Bu anlamda doğal olarak hedefiz. Bizimle birlikte hareket eden bir muhalefet de yok aslında. Biz herkese rağmen bunu söyledik. Herkese rağmen bir seçim stratejisi ortaya koyduk. Bu stratejinin sonuç vermesi için de canla başla çalışan bir parti olduk. Şu an seçim olsa nasıl bir strateji uygularız bilmiyoruz ama biz her zaman Türkiye’nin demokrasisine hizmet edecek adımları atarız. 40 tane komisyon kursunlar, ne yaparlarsa yapsınlar sonuçta faşist blok yenilecek, yıkılacak.”

“YASAL HAKKIMIZI KULLANACAĞIZ”

MHP’nin kurduğu Komisyon ile ilgili CHP Parti Meclisi Üyesi İlhan Cihaner, Demokrat Parti’nin tahkikat komisyonu benzetmes yaptı, bunun anayasanın ihlali kadar yargı fonksiyonun da gaspı olduğunu söyledi. Cihaner’e göre “Suç teşkil eden fiillerin araştırılması” ancak yasal bir yetkiyle mümkün. HDP Grup Başkanvekili Kurtulan, “Bir siyasi partinin bir başka siyasi parti hakkında komisyon kurma kararıyla ilgili hukuki bir süreç işletecek misiniz?” sorusuna bunun partinin hukuk komisyonunca incelendiğini belirterek şunları söyledi:

“Her gün televizyonlara gazeteci sıfatı ile çıkıp HDP’ye hakaret eden, HDP’yi suçlayan ama kendisi suç işleyen konuşmacılar var. Cumhurbaşkanının kendisi her gün anayasanın dışına çıkıyor. AKP kendi çıkardığı yasaları çiğniyor. Uluslararası sözleşmeler ihlal ediliyor. Biz bütün bunlara rağmen “Kimi kime şikayet edeceksiniz” noktasında değiliz. Elbette zor olacak. Yargının tümüyle itibarını yitirdiği, yerlerde süründüğü bir tabloda yargıya bel bağlamak sıkıntılı bir durum ama “kayıtlara geçsin, arşivlerde bulunsun” diye mücadelemizi sürdürme noktasında yasal hakkımızı kullanıyoruz. Burada da hukuk komisyonumuzun gerekli çalışmaları olacaktır.”

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar