CHP'den kritik 'Millet İttifakı' açıklaması

CHP'den kritik 'Millet İttifakı' açıklaması
CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, Millet İttifakı'na ilişkin kritik açıklamalarda bulundu. Oğuz Kaan Salıcı, "Millet ittifakını büyütmek bizim çabamız" ifadelerini kullandı.

CHP'den kritik 'Millet İttifakı' açıklaması

CHP Parti Örgütü, Örgüt Yönetimleri ve Yurtdışı Örgütlenmelerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, Millet İttifakı'na ilişkin kritik açıklamalarda bulundu. Oğuz Kaan Salıcı, "Millet ittifakını büyütmek bizim çabamız" ifadelerini kullandı.

Erken seçim ve ittifak tartışmalarına ilişkin Evrensel'in sorularını yanıtlayan Oğuz Kaan Salıcı, şu ifadeleri kullandı: 

"Ana aks şu olmalı; başkanlık sistemi geldiğinden beri Türkiye’de iyiye giden hiçbir şey yok. Dolayısıyla bir tek kişinin güçlendiği, kararnamelerle ülkeyi yönettiği, Meclis’in bypass edilme çabalarının arttığı bir rejimden güçlendirilmiş Meclisin milletvekillerinin, komisyonların ve muhalefetin denetleme görevinin, güçler ayrılığının oluştuğu bir rejime geçişin sağlanması gerekiyor. Programın ana koşulu bu olması gerekiyor. Programın tamamında anlaşılamayabilir. Her ittifakın bir protokolü vardır. Örneğin; Millet ittifakının yerel seçimlerde bir protokolü vardı. Seçim kazanıldıktan sonra da uygulamaya geçilir."

"Millet ittifakını büyütmek bizim çabamız. Güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçişin öne alındığı bir çaba içinde büyümesi bizim önceliğimiz. Cumhur ittifakının ise genişlemek bir yana eridiği görülüyor. AKP’nin birinci önceliği Millet İttifakını çatırdatmak, bu ittifak içinde alan partilerin kendi içinde sorun yaşamasını sağlamak. Bu şimdiye kadar hep geri tepti. Millet ittifakının önümüzdeki süreçte genişlemesi için çaba içinde olacağız. Farklı siyasi partilerinin yaptığı açıklamalar, kendi programları çerçevesinde bir ilişkinin yürümesi lazım. Seçim ortamına doğru yaklaştıkça, bu çabalarımız daha da hız kazanacaktır."

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar