CHP'den HaberTürk'e tepki: Kılıçdaroğlu'nun programına her isteyeni bağladınız

CHP'den HaberTürk'e tepki: Kılıçdaroğlu'nun programına her isteyeni bağladınız
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'nun HaberTürk TV'de gazeteci Mehmet Akif Ersoy'un konuğu olduğu yayına bağlanarak yanıt vermelerinin engellediğini belirten CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç ve CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, "Gerçeklerden bu kadar korkmayın!" diyerek tepki gösterdi.

"Kılıçdaroğlu'nun programına her isteyeni bağladınız"

Bakan Karaismailoğlu, canlı yayında İstanbul'daki metro projelerinin kabul edilmeyişine yönelik iddialar, İstanbul Havalimanı, İstanbul'da geçtiğimiz gün yaşanan 'yol krizi' ve CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun yolsuzluk iddialarına ilişkin birçok konuda açıklamalarda bulundu.

CHP'den ise söz konusu açıklamalara yanıt için canlı yayına bağlanmalarının engellendiği yönünde tepki geldi. 

Engin Özkoç ve Ali Mahir Başarır'ın Twitter'dan yaptıkları paylaşımlar şöyle

"Şu anda @HaberturkTV yayınına bağlanarak Bakan'ın ifadelerine cevap hakkımızı kullanmamıza izin verilmiyor! Genel Başkanımız Sn. Kemal Kılıçdaroğlu’nun programına her isteyeni bağladınız, tüm Türkiye şahit! Gerçeklerden bu kadar korkmayın!"

engin-1.pngali-mahir-1.png


ERSOY'DAN AÇIKLAMA

Bakan Karaismailoğlu'nun konuk olduğu programın sunucusu, gazeteci Mehmet Akif Ersoy, program devam ederken bir açıklama yapmış ve "Sayın Kılıçdaroğlu bağlanmak isterse kendisini kesinlikle bağlayabileceğimizi paylaştık. Ama başka bir milletvekili bağlanmak istemiş. Ali Mahir Başarır'la ilgili bir şey konuşmadık. Kılıçdaroğlu ile ilgili konuştuk" demişti.

Ersoy, CHP'li vekillerin paylaşımlarının ardından yayın sonrası bir yazılı açıklama yaptı. 

Ersoy, şu ifadeleri kullandı: 

"Habertürk'ü arayan CHP yetkililerine, Ulaştırma Bakanı Sn. Adil Karaismailoğlu'nun açıklamalarına karşılık iddia sahibi Sn. Kemal Kılıçdaroğlu'nun cevap vermek istediği takdirde yayına bağlanabileceğini belirttir.

Ancak Sn. Kılıçdaroğlu yerine, Sn. Kılıçdaroğlu'nun görevlendirmesi ile Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır'ın yayına katılması istendi. Yayında Sn. Başarır ile ilgili cevap hakkı kullandırılacak hiçbir boyut olmaması sebebiyle CHP yetkililerinin bu isteğinin karşılanamayacağı ancak Sn. Kılıçdaroğlu'nun iddia sahibi olarak dilerse dilerse yayına katılabileceği tekraren iletildi. fakat Sn. Kılıçdaroğlu'ndan bu yönde bir talep gelmedi. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

 

 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar