CHP'den esnafa ziyaret: İnsanların hali çok kötü!

CHP'den esnafa ziyaret: İnsanların hali çok kötü!
CHP Ekonomi ve Esnaf Masası heyetleri, Muş'ta esnafı ziyaret etti. Parti Sözcüsü Faik Öztrak’a konuşan bir kasap, “Yem fiyatları yüzde 100 arttı. Günde 30 kilo et satarken şu anda bir kilo et satamıyoruz” diye sitem etti.

CHP'den esnafa ziyaret: İnsanların hali çok kötü!

CHP Ekonomi ve Esnaf Masası heyetleri, milletvekilleri bölge ziyareti kapsamında Muş’a gitti . Heyet, şehirde sokağa inip esnafın ve çiftçinin sorunlarını dinledi.

CHP Sözcüsü, Ekonomi Masası Başkanı ve Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak’a, derdini anlatan bir kasap; “Şu anda pahalı olduğu için besi yapamıyoruz, tarım bitti. Yem fiyatları yüzde 100 arttı. Günde 20-30 kilo et satarken şu anda bir kilo et satamıyoruz. Vatandaşı parası yok ki yesin” dedi. “Hayvancılığın olduğu yer, hayvancılık bitti” diyen kasap, “Büyükbaş 30- 40 hayvan besliyorduk şu an iki tane besleyemiyorum” dedi.

"YUKARIDAKİLERİN YERLERİ RAHAT AMA..."

Babasının dükkanında çalışan, kasabın üniversite mezunu oğlu; şunları söyledi:

“Esnaflıktan mutlu değilim, kendi mesleğimi yapmak istiyorum. Benim dükkanım var bir şekilde kendimi çevirebiliyorum ama üniversitede geçim sıkıntısı çeken bir sürü arkadaşım vardı onlar şu an boşta” sözleriyle gençlerin sorunlarını hatırlattı.

“Paramedik mezunuyum. Ben üniversite mezunuyum, az maaş verdiği için lise mezunu alınıyor işe” diyen esnaf, “İleriye bakarken hiç iç açıcı bir ülke görmüyorum. Gittikçe daha kötü hale geliyor ekonomi olarak, insanların psikolojisi olarak. Yukarıdakiler oturuyor, yerleri rahat ama insanların hali çok kötü” sözleriyle dert yandı.

“500 LİRAYI ONA VERELİM 16 AY GEÇİNEBİLİYORSA BİZ DE GEÇİNELİM”

Kıraathanesi 16 aydır kapalı olan esnaf, “500 lira kira yardımı verdi o parayı da vermemek için her yolu deniyorlar. 500 lira biz ona verelim 16 ay geçimini sağlayabiliyorsa biz de sağlayalım” sözleriyle isyan etti. Esnaf, “Banka kredilerimiz var ödeyemiyoruz, erteleme yapıyor faiz var, ödesem zaten bunu ödeyeceğim” diye konuştu. (ANKA) 

 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar