CHP'den cezaevinde ölen Serkan Tumay için: Vücudunda darp izleri var! Soruşturma açıldı mı?

CHP'den cezaevinde ölen Serkan Tumay için:  Vücudunda darp izleri var! Soruşturma açıldı mı?
TBMM Cezaevi Komisyonu Üyesi ve CHP Milletvekili Ali Haydar Hakverdi, Kırıkkale cezaevinde hayatını kaybeden Serkan Tumay’ın ölümüne dair iddiaları sordu.  Ali Haydar Hakverdi, "Ceza ve Tevkifevleri Genel müdürü bir an önce iddialara dair sorularımızı yanıtlamak ve olayı tüm ayrıntılarını kamuoyu ile paylaşmak zorundadır" dedi.

CHP'den cezaevinde ölen Serkan Tumay için soru önergesi

T24'te yer alan habere göre, Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü'ne iddiaları soran Ali Haydar Hakverdi, 18.10.2020 tarihinde hükümlü bulunduğu Kırıkkale F Tipi Yüksek Güvenlikli Cezaevinde hayatını kaybeden Serkan Tumay’ın ölümünün arkasından yaşanan gelişmelerin ve iddiaların bir an önce açıklığa kavuşturulması gerektiğini söyledi.

Hakverdi, “Ceza ve Tevkifevleri Genel müdürü bir an önce iddialara dair sorularımızı yanıtlamak ve olayı tüm ayrıntılarını kamuoyu ile paylaşmak zorundadır” dedi.

Defalarca darp edildiği iddia edilen Tumay'ın ağabeyi, kardeşinin ölmeden önce can güvenliğinin olmadığını ailesine ilettiğini, vücudunda darp izleri taşıdığını ve ölmeden önce hastaneye gitmek isteyip götürülmediğini söyledi.

CHP'li Hakverdi, ailenin maktülün vücudundaki darp izlerini de fotoğrafla kayıt altına aldığını “Serkan Tumay'ın cezaevinde darp edilerek öldürüldüğü iddiası ile savcılığa suç duyurusunda bulunduğunu” dile getirdi.

serkan-tumay.jpg

Ayrıca hak ihlali, işkence ve kötü muamele iddiasının titizlikle incelenip aydınlatılmasının insanlık onuru ve açısından çok önemli olduğunu dile getiren Hakverdi; “Bu ölümle ilgili ailenin çok ciddi iddiaları var. Bu iddiaların bir an önce açıklığa kavuşması şeffaf ve etkili bir soruşturma ile aydınlatılması gerekmektedir. Bu en başta da Kurum yöneticileri ve Bakanlığa düşmektedir. Bu kapsamda sorularımıza bir an önce yanıt bekliyor ve konunun takipçisi olacağımızın bilinmesini istiyoruz” diye konuştu.

Hakverdi'nin soruları şöyle:  

-Serkan Tumay’ın vefat haberi ailesine neden bir gün sonra bildirilmiştir?
-Bu haberi verirken aileye ‘‘cenazenizi tahliye ettik’’ ibaresi kullanılmış mıdır?
Serkan Tumay’ın daha önce de cezaevinde darp edildiği iddiaları ile ilgili açılmış bir soruşturma var mıdır?
-Serkan Tumay ile aynı koğuşta kalan Hakan Ecevit’in annesi ile yaptığı telefon görüşmesinde “Serkan Tumay’ın ağır şekilde darp edildiğini” söylediği iddia edilmektedir. Kardeşinin sağlığından endişe eden Hakan Tumay 29.09.2020 tarihinde bu durumu Kırıkkale Cezaevine göndermek üzere Manisa İnfaz Savcılığı'na yazılı olarak bildirerek kardeşinin hastaneye sevk edilmesini istemiş midir?
-Bildirdi ise bununla ilgili kurumunuz tarafından ne yapılmıştır?
Serkan Tumay 29.09.2020-30.09.2020 tarihlerinde hastaneye sevk edilmiş midir? 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar