CHP'den Ayasofya'daki vaaza tepki "Devlet ricalinin sessiz kalması çok daha büyük bir rezalettir

CHP'den Ayasofya'daki vaaza tepki "Devlet ricalinin sessiz kalması çok daha büyük bir rezalettir
CHP Sözcüsü Faik Öztrak, MYK toplantısının ardından düzenlediği basın toplantısında Ayasofya'da Atatürk'e hakaret edilmesine değindi.

Öztrak'ın açıklamları şöyle:

"Bu camilerde Kuran-ı Kerim tilaveti icra edebilir miydiniz? Aklı, izanı ve azcık vicdanı olan bunun cevabını bilir. Bugün Kudüs’te, Mescidi Aksa ’da yaşananlara bir bakın. Bugün bu topraklarda böyle bir zül yaşamıyorsak, bu Gazi Mustafa Kemal Atatürk sayesindedir. Tarihi, 'Keşke Yunan galip gelseydi' diyen, meczuplardan öğrenenler, elbette milletinin tarihine de, Milli mücadeleye de, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne de, bu devletin kurucusu, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e de böyle eğri bakar.

Ama şunu herkes bilsin. Aziz milletimizin vicdanı çok güçlüdür. Tüm bu eğrileri, hain ve gafilleri mahkûm eder. Ezip geçer. Tarihimizde “Kuvayımilliyecilerin katli vaciptir” diye, fetva veren Sarayın Şeyhülislamı Dürrizade varsa, o fetvayı yırtıp atan, “Her kim ki Mustafa Kemal ve Kuvayımilliye aleyhine fetva verip düşmanlık yapar, Bilin ki onların damarlarında kâfir kanı akar” diyen, Milletin kahramanı, Sütçü İmam da vardır. Kininin, nefretinin esiri olmuş, zavallı bir zihniyete, bu ülkenin çocuklarının tertemiz zihinleri, nasıl emanet edilebilir?

Milletimiz o gün o camide olan devlet ricalinin nasıl sustuğunu görmüştür. Bu rezalete, çocuklarının, torunlarının dekor edilmesine göz yuman, buna da sessiz kalanlara yazıklar olsun. Hak, hukuk tanımayan, izan yoksunu bu kibre düşmüşlere, milletimiz elbette hakkını helal etmeyecektir.

Grup başkanvekilimiz, UYAP üzerinden bu şahıs hakkında, suç duyurusunda bulunmuştur. Artık konu, yargının alanındadır. Ancak şunu da söyleyelim; Bu olup bitene sessiz kalanlara, Gizli gizli alkış tutanlara, Milleti bölenleri ve bundan siyasi medet umanlara, Milletimizin notunu verdiğini; Ve bunlara önce seçim sandığına, Ardından da tarihin çöplüğüne gömeceğinden Tereddüdümüz yoktur."

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar