CHP'den alman kanalına Atatürk tepkisi

CHP'den alman kanalına Atatürk tepkisi
Alman devlet kanalı ARD’nin, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü Hitler’e benzeterek hakaret etmesine tepki gösteren CHP Sözcüsü Faik Öztrak, "Hakikatle bağdaşmayan bu tür suçlamalarda bulunmak kimsenin haddi değildir, hakkı da değildir" ifadelerini kullandı.

Alman devlet kanalı ARD’nin, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü Hitler’e benzeterek hakaret etmesine CHP Sözcüsü Faik Öztrak'tan tepki.

Dışişleri Bakanlığı tarafından konuya tepki gösterilmesi gerektiğini belirten Faik Öztrak'ın açıklaması şöyle:

"Bu ay başında Alman ARD televizyonunda bu ülkenin Cumhuriyet'in kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'le ilgili olarak, son derece çirkin bir yayın yapılmıştır. Partimizin Kurucu Genel Başkanı olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile ilgili bu yayını şiddetle kınıyoruz.

Bu yayın, tamamen hilafi hakikattir ve bu yayın ülkemizin birlikte ve beraberliğine kast eden bir yayındır. Nitekim Almanya'daki birliklerimiz Cumhuriyet Halk Partisi'nin birlikleri, bu yayına derhal çok şiddetli bir tepki göstermişlerdir ve tepkileri de devam etmektedir, devam edecektir. ARD'nin devlet televizyonu olması bu olayı çok daha ciddi boyutlara taşımaktadır.

Burada dikkatimizi çeken husus, bu konuyu takip ediyorduk, bugün AKP Sözcüsü Ömer Çelik bu konuda bir açıklama yapmıştır. Ama Dışişleri Bakanlığımızdan bakan seviyesinde Alman devlet televizyonunda yapılan bu yayınla ilgili olarak doyurucu hiçbir açıklama, tepki gösterilmemiştir. Bu tepkinin bir an önce gösterilmesini bekliyoruz.

Ülkemizin kurucu babası Mustafa Kemal Atatürk'e hakikatle bağdaşmayan bu tür suçlamalarda bulunmak kimsenin haddi değildir, hakkı da değildir. Dolayısıyla bu yapılan suçlamaları, bu yapılan densizliği Cumhuriyet Halk Partisi olarak şiddetle kınıyoruz."

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar