CHP'de şok ayrılık! Gaye Usluer, CHP'den istifa etti

CHP'de şok ayrılık! Gaye Usluer, CHP'den istifa etti
25-26. Dönem Eskişehir Milletvekili ve CHP PM Üyesi Prof. Gaye Usluer, CHP'den istifa ettiğini duyurdu. "Çok uzun zamandır düşünüyordum, duygusal bir karar değil. Düşünülerek alınmış bir karar" diyen Usluer'in 2018 yılındaki olağanüstü kurultay tatrışmalarından dolayı istifa ettiği iddia edildi.

25-26. Dönem Eskişehir Milletvekili ve CHP PM Üyesi Prof. Gaye Usluer, CHP'den istifa ettiğini duyurdu.

Twitter hesabından paylaşım yapan Usluer, "KAMUOYUNA DUYURU Bugün itibariyle Cumhuriyet Halk Partisi üyeliğinden istifa ettim. Birlikte yol yürüdüğüm tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.

Barış
Özgürlük
Adalet
Demokrasi mücadelesine vaz geçmeden devam edeceğim." ifadelerini kullandı. 

 

gaye-usluer.jpg

DHA'a açıklamalarda bulunun Usluer, "Düşünülerek alınmış bir karar, duygusal bir karar değil. Bir şekilde siyasi hayatım devam eder. Çok uzun zamandır düşünüyordum, duygusal bir karar değil. Düşünülerek alınmış bir karar. Hayırlı olsun inşallah. Gelecekte ne olur şu anda bilmiyorum. Şimdilik bir parti yok" dedi.

NE OLMUŞTU?

2018 yılında olağanüstü kurultay tartışmalarında gündeme gelen  Gaye Usluer, yeteri kadar delege imzası topladığını söylemişti ancak CHP Genel Merkezi Usluer'in "yeterli delege var" ifadesini reddederek yeteri kadar imza yok demişti.

CHP PM Üyesi Prof. Gaye Usluer, "630 delegenin imzası bir şekilde 600'ün altına düşürüldü. İmza veren 630 delegemiz imzalarının arkasında. Delegelerimiz, 630 imzanın gereğinin yerine getirilmesini istiyor" diyerek genel merkezi eleştirmişti.

Olağanüstü kurultay talebiyle imza veren 630 delegeyi temsilen her ilden en az 1 kişi olmak üzere 400 kişinin toplantıya katıldığını belirten Usluer, 24 Haziran seçimleri sonrasında CHP'nin yapamadığı siyasal değerlendirmenin burada yapıldığını ifade etmişti.

Seçimli olağanüstü kurultayın yapılması için 630 imza toplandığını dile getiren Usluer, "630 delegenin imzası bir şekilde 600'ün altına düşürüldü. Delegelerimizin söylemlerinden görüyoruz ki hala imza veren 630 delegemiz imzalarının arkasındalar. Delegelerimiz, 630 imzanın gereğinin yerine getirilmesini istiyorlar." şeklinde konuşmuştu.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar