CHP'de mektup tartışması! Mehmet Çelebi Kılıçdaroğlu'na neden mektup yazdığını açıkladı

CHP'de mektup tartışması! Mehmet Çelebi Kılıçdaroğlu'na neden mektup yazdığını açıkladı
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na mektup yazan CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi bu hareketinin neyi amaçladığına dair açıklamada bulundu.

CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na neden mektup yazdığını açıkladı. Çelebi, "Partide birlik sağlansın istiyoruz. Ötekileştirilen bütün insanlar toplansın, iktidara öyle yürüyelim diyoruz. İkincisi, partide demokrasiyi derinleştirelim öyle iktidara yürürüz diyorum" dedi. Çelebi, "10 Aralık Hareketi'ne karşıyım. Biz Atatürk Cumhuriyeti'nden yanayız ikinci cumhuriyetten yana değiliz. Rahatsızlıklarımızın İnce ile bir ilgisi yok" ifadelerini kullandı.

CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'na neden mektup yazdığına dair açıklamada bulundu.

"10 ARALIK HAREKETİNE KARŞIYIM"

CNN Türk'te konuşan CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi şu açıklamada bulundu:

"Milli konularda düzgün duruş gösteremeyen TBMM'deki bütün bildirilere imza atamayanlarla yan yana yürünmesini istemiyorum. Mesajlarımı söyleyeyim ben; Partide birlik sağlansın istiyoruz. Sayın İnce bütün ötekileştirilen partiden bütün insanları toplansın iktidara öyle yürüyelim diyoruz. Birinci mesaj bu.  İkincisi, partide demokrasiyi derinleştirelim öyle iktidara yürürüz diyorum. Üçüncüsü birinci parti olmaya çabalayalım. CHP güçlü olduğu zaman cumhuriyetin değerleri de güçlüdür.  Dördüncüsü de kurucu değerlerden taviz vermeyelim. Bu gücünüzle orantılı bir şey. Diğer partiler farklı şeyler istiyorlar, özellikle HDP'nin bazı istekleri var. bunlar da kurucu değerlerden taviz vermeyi gerektireceği için bize uymuyor. 10 Aralık Hareketi'ne karşıyım. Biz Atatürk Cumhuriyeti'nden yanayız ikinci cumhuriyetten yana değiliz.

"RAHATSIZLIĞIMIZIN İNCE İLE İLGİSİ YOK"

"Bizim itirazlarımız daha öncesine dayanıyor. Sayın İnce ile 2 aydır görüşüyoruz. Rahatsızlıklarımızın İnce ile bir ilgisi yok. Vefa önemlidir. Benim anlayışıma göre vefanın küçüğü insana büyüğü vatana, millete, Atatürk'e karşıdır. Bu parti Silivri'de bana sahip çıktı. Ben de şimdi partime sahip çıkıyorum. Siyaset biter. Sayın Genel Başkanıma olan saygım bitmez. Bunlar görüş ve önerilerdir başka yerlere çekmeye gerek yok.  Partide birlik sağlanmasından yanayız bunlar sağlandıktan sonra niye gidelim. Adım bekliyoruz."

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar