CHP ve İYİ Parti'den EYT'lilere destek!

CHP ve İYİ Parti'den EYT'lilere destek!
Ankara'da bugün gerçekleşen EYT mitingine CHP ve İYİ Parti'den destek geldi. CHP'den Mahmut Tanal, İYİ Parti'den ise Genel başkan Yardımcısı Şenol Sunat EYT mitingine katıldı.

Günboyu / Ali ÖZYİĞİT

Ankara'da bugün Emeklilerle Yaşa Takılanlar için miting gerçekleştirildi  Yoğun katılımın gözlemlendiği mitingte vatandaşlar hükümetten tekrar EYT sorunun çözülmesini talep etti. Mitingi birçok siyasi parti, sivil toplum kuruluşları ve çeşitli dernekler de destekledi.

AKP İLE MHP REDDETMİŞTİ!

Cumhurbaşkanlığı ve TBMM seçimleri 24 Haziran 2018'de gerçekleşmişti. Bu seçimlerde MHP ve AKP emeklilikte yaşa takılan vatandaşlara yönelik sorunlarının düzeltileceğine dair seçim beyannamelerinde yer vermişti. İYİ Parti tarafından emeklilikte yaşa takılanlar için hazırlanan kanun tasarısı Meclis'te AKP ve MHP engeline takılmıştı. Meclis Genel Kurulu’nda yapılan oylamada AKP ve MHP’nin ‘ret’ oyu vermesine EYT'lilerden tepki gelmişti.

EYT'LİLERE 'MİLLET İTTİFAKI' SAHİP ÇIKTI!

İYİ Parti'den EYT mitingine Toplumsal Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Şenol Sunat katıldı. Şunat sosyal medyadan yaptığı açıklamada, "EYT Ankara Mitingindeyiz. Hakkını arayan kardeşlerimizin yanındayız. İYİ Parti olarak her zaman mağdurun yanında olduk, olmaya da devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Mitinge ayrıca İYİ Parti'den  Adana Milletvekili İsmail Koncuk ve Ankara Milletvekili Halil İbrahim Oral'ın da katıldığı görüldü.

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal da EYT mitingine katılanlar arasındaydı. Tanal sosyal medyadan paylaştığı mesajında, "EYT’liler Tandoğan’da buluştu. Sorunlarının çözüm merci olan TBMM’nin kapısını aşındırmaya devam edeceklerini dile getirdiler. CHP olarak her zaman EYT’lilerin yanındayız. #EYT sorununu çözmek için var gücümüzle çalışacağız." dedi.

MANSUR YAVAŞ DA KATILDI 

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da Emeklilikte Yaşa Takılanların düzenlediği mitinge katıldı. Yavaş, 31 Mart seçimlerde Emeklilikte Yaşa Takılanlara (EYT) sağlık ve sosyal ihtiyaçlarını karşılayacağına dair söz vermişti. Yavaş, seçimi kazanmasının ardından gerekli adımı attı. Hukuk müşavirliğine bir yazı gönderen Yavaş, Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı Sosyal Yardım Yönetmeliğinde değişikliğin yapılmasını istedi.

Yavaş alandaki konuşmasında şunları kaydetti:

“Sadece Meclis’i beklemek yerine EYT’lilerin herhangi bir talepleri olursa yardım yapmak boynumuzun borcudur demiştik. Ama anlışalmaz bir şekilde hala bize soruyorlar ‘EYT’lilerin işleri ne olacak diye.’ EYT’lilerin haklı mücadelesini desteklerken inşallah bir an önce TBMM bu işi çözer temennisinde bulunmak istiyorum dedi.

Emeklilikte Yaşa Takılanlar’ın Ankara’da yaptığı mitingde Mansur Yavaş genel sağlık sigortası primlerini yatırma sözü verdi.

Emeklilikte Yaşa Takılanlar Sosyal Yardımlaşma Derneği Başkanı Gönül Boran, “Ne erken emeklilik istiyoruz ne de bütçeye yük getiriyoruz. 38 yaşında da hiç değiliz. Sadece hukuksuzluğa direnip, alın terinin karşılığı olan haklarımızı istiyoruz” dedi.

Emeklilikte Yaşa Takılanlar Sosyal Yardımlaşma Derneği Başkanı Gönül Boran, “Ne erken emeklilik istiyoruz ne de bütçeye yük getiriyoruz. 38 yaşında da hiç değiliz. Sadece hukuksuzluğa direnip, alın terinin karşılığı olan haklarımızı istiyoruz” dedi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar