CHP, rüşvetin peşini bırakmıyor: 500 bin lira nereye gitti?

CHP, rüşvetin peşini bırakmıyor: 500 bin lira nereye gitti?
CHP'li Torun, CHP'li belediyelerin maddi anlamda desteklenmesi gerektiğini belirtirken Serik Belediyesi'ndeki 500 bin liralık rüşvetin akıbetini de sordu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, parti genel merkezinde basın toplantısı düzenledi. 

Manisa'nın Soma ilçesinde, 13 Mayıs 2014'te gerçekleşen maden kazasında hayatını kaybeden 301 işçiyi anarak konuşmasına başlayan Torun, olayın hala aydınlatılmamış, sorumluların cezalandırılamamış olmasının üzüntü verici bir durum olduğunu dile getirdi.  

DESTEK İSTEDİ 

Belediyelerin koronavirüsün yayılmasının engellenmesi, daha fazla insanı etkilememesi için büyük çaba içerisinde olduğunu ifade eden Torun, "Belediyelerimiz salgının başlangıcından bugüne kadar 4 milyon 248 bin 927 aileye ayni yardım yapmıştır. 194 bin 687 aileye nakdi yardım, 130 bin 52 kişiye evde bakım hizmeti, 32 milyon 27 bin 836 kişisel koruma ekipmanı, dezenfektan ve hijyen malzemesi tedarik etmiştir" diye konuştu.

ANKARA BÜYÜKŞEHİR'İN ENGELLENMESİ  
 
Ankara Büyükşehir Belediyesinin toplanan bağışların yurttaşlara iadesi için bankalara yazı yazdığını aktaran Torun, bu konuda bir gelişme olmadığını, konuyu yargıya götüreceklerini ve çözmeye çalışacaklarını dile getirdi. 

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisinde, Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın hizmetlerini sürdürebilmek için bazı kaynaklara ihtiyacının olduğunu ifade ettiğini ve borçlanma talebinde bulunduğunu aktaran Torun, "AK Parti ve MHP grubu verdiği önerge ile bu borçları en az şekilde rakamla tarif ederek sınırlandırıyor ve belediyenin borçlanarak elde ettiği kaynağı kullanmasını engelliyor, önüne geçiyor" dedi.

SERİK BELEDİYESİ’NDEKİ YOLSUZLUK

Serik Belediyesi'nde yaşanan 500 bin liralık rüşvete de değinen Torun, Antalya'da gerçekleştirilen koordinasyon toplantısında Serik Belediye Başkanı'nın kendisinden önceki dönemde halka açık bir plajla ilgili sorduğu sorulara yanıt alamadığını belirtti.

Torun, "Tekrar soruyoruz 500 bin lira para nereye gitti? Serik Belediyesindeki bu yolsuzluk ne durumda? Müfettiş atandı mı? Bu paranın akıbetini soruyoruz, kimin cebine girdiğini öğrenmek istiyoruz ve vatandaşın ödediği vergilerden alınan kaynağın hesabını soruyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar