CHP Sivas Milletvekili Ulaş Karasu iktidara böyle seslendi: "Bir yetim hakkına bir garibanın bedduasına yenileceksiniz"

CHP Sivas Milletvekili Ulaş Karasu iktidara böyle seslendi: "Bir yetim hakkına bir garibanın bedduasına yenileceksiniz"
CHP Sivas Milletvekili Ulaş Karasu, ekonomik sıkıntılara değinerek, "Bir yetim hakkına, bir ananın doyuramadığı çocuklarına, tamtakır mutfaklara, geçim derdinden asılmış suratlara, bir garibanın bedduasına yenileceksiniz." diyerek iktidara tepki gösterdi.

CHP Sivas Milletvekili Ulaş Karasu, vatandaşın ekonomik sıkıntılarını tek tek sıraladı. Karasu, TBMM'de yaptığı konuşmada AKP'li bir belediye başkanının “Ekonomiyle alakalı intihar olmaz, o zaman ülkenin yarısının intihar etmesi lazım” ifadesine tepki gösterdi.
 
İKİ SAATTE 112 MİLYAR FAKİRLEŞME

Karasu, "dünyanın gelmiş geçmiş en maliyetli Cumhurbaşkanı ne yazık ki Recep Tayyip Erdoğan. Nasıl mı? Bildiğiniz gibi Cumhurbaşkanı salı günü saat 22.30'da TRT'ye çıktı ve konuştu. Cumhurbaşkanı TRT'de konuşmadan önce dolar kuru 8,51 idi, Cumhurbaşkanı TRT'de “Faizi düşüreceğim.” dediği anda dolar kuru 25 kuruş artarak 8,76'ya fırladı. Türkiye'yi iki saatte 112 milyar fakirleştiren bir Cumhurbaşkanının, bir iktidarın meşruluğundan kimse söz ödemez." İfadelerini verdi. 

Karasu şöyle devam etti:

"ÜLKE YÖNETİLMİYOR ADETA YAĞMALANIYOR"

"İktidar artık yönetme kabiliyetini kaybetmiştir. Bugün ülke yönetilmiyor, ne yazık ki adeta yağmalanıyor. Madenleri, ormanları, akarsuları, denizleri, arazileri yandaşlara veya yabancılara peşkeş çekiyorsunuz. Ekonomide delik o kadar büyük ki satıyorsunuz, satıyorsunuz ama bir türlü kapatamıyorsunuz. Deliği kapatamayınca gözünüzü açlığa, yoksulluğa, borca batırdığınız esnafa, çiftçiye, işverene dikiyorsunuz. Doğrudan ve dolaylı vergilerle 83 milyonu tefecilere, bankalara, açlığa mahkûm etmiş durumdasınız."

"BİR YETİM HAKKINA BİR GARİBANIN BEDDUASINA YENİLECEKSİNİZ"

"Halk ilk seçimde zaten sizi sandıkta götürecek. KYK kredisini ödeyemeyen öğrenciye, tek geçim kaynağı olan traktörüne haciz konulan çiftçiye, geleceğini çaldığınız Z kuşağına yenileceksiniz. Kaderine terk ettiğiniz SMA hastası bir yavrumuza yenileceksiniz. Taksicinin kapattığı kontağa, esnafın indirdiği kepengine, emeklinin boş buzdolabına, bir yetim hakkına, bir ananın doyuramadığı çocuklarına, tamtakır mutfaklara, geçim derdinden asılmış suratlara, bir garibanın bedduasına yenileceksiniz."

“TOPLARKEN YİĞİT HESAP VERİRKEN KAÇAK"

"Bu iktidarın en büyük sorunu toplarken yiğit, hesap verirken kaçak olmasıdır. Yandaşın borcunu affederken esnafı, çiftçiyi, öğrenciyi borcundan dolayı icraya vermekte, hacizler göndermektedir. Sadece 2021 yılının ilk dört ayında icra ve iflas dairelerinde 2,5 milyon yeni dosya açılmış durumda yani yönetemeyen, ekonomiyi uçurumdan aşağı sürükleyen iktidar, milletin tepesine kabus gibi çöküyor." (SÖZCÜ)

 

 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar