CHP Milletvekili Gamze Taşçıer: Bu potansiyel katillere cesaret veriyor

CHP Milletvekili Gamze Taşçıer: Bu potansiyel katillere cesaret veriyor
CHP Ankara Milletvekili ve Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu üyesi Gamze Taşçıer, Konya’da 1,5 yaşındaki kızının ve eşinin üzerine kaynar su döken Ali Ay’nın serbest bırakılmasına ilişkin, “Cani demiş ki, ‘Şimdi seni öldürsem 5 yıl alırım. 3 yıl yatar çıkarım’. Ülkeyi yönetenlerin ‘sözleşmeden çıkılabilir’ demesi bile bu potansiyel katillere cesaret veriyor” ifadelerini kullandı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ankara Milletvekili Gamze Taşçıer, Konya'da eşi Rukiye Ay'ın ve 1 buçuk yaşındaki kızının üzerine kaynar su dökmesine rağmen serbest bırakılan Ali Ay ile ilgili yazılı değerlendirme yaptı.

Taşçıer, Türkiye'de acil çözülmesi gereken konulardan birinin kadına şiddet olduğunu hatırlatarak, "Bu kadar canavarlaşan bir şahsın tutuksuz yargılanıyor olması toplum adına tehlikedir. Böylesi bir caniliği yapanın elini kolunu sallayarak dolaşması tüm kadınlar ve çocuklar adına risktir" dedi.

Taşçıer, İstanbul Sözleşmesi'nin önemini bir kez daha vurgulayarak, "Uygulanması için mücadele verdiğimiz, iktidarın ise çıkmak için çabaladığı İstanbul Sözleşmesi işte bu zihniyete güç veren kararları engelleyebilir. Ancak uygulanmıyor. Ülkeyi yönetenlerin en tepeden, bu sözleşmeden çıkılabilir cümlesini kurmaları bile potansiyel katillere cesaret veriyor" diye tepki gösterdi.

"ÖDÜL GİBİ CEZALAR ALIYORLAR"

Taşçıer, Ali Ay'ın eşine, "‘Şimdi seni öldürsem 5 yıl alırım. 3 yıl yatar çıkarım" dediğini belirterek, "Bu potansiyel katillerin güç aldığı nokta budur işte. Bu söz basit bir söz de değil. Bugüne kadar kadın cinayetlerinde yargının verdiği kararların potansiyel katiller üzerindeki etkisidir. Bu algıyı yaratan maalesef, erkek egemen zihniyetin hakim olduğu yargı oluyor. Kravat taktığı için indirim alan katilleri gören, 'O saatte orada ne işi vardı, ama etek giymişti, ama ruj sürmüştü' gibi sözde gerekçelere tahrik indirimi verildiğini gören potansiyel katiller güç ve cesaret buluyor. Bizim değiştirmemiz gereken bu zihniyettir” diye konuştu. 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar