CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır: Roman vatandaşlarımız kaderlerine terk edilmiş

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır: Roman vatandaşlarımız kaderlerine terk edilmiş
CHP Mersin Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Ali Mahir Başarır ve beraberindekileri Mersin Roman Derneği’ndeki atölyeyi ziyaret ederek emekçi kadınlarla bir araya geldi. 

CHP'li Başarır'dan iktidara sert sözler: Roman vatandaş...

CHP Mersin Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Ali Mahir Başarır, CHP Akdeniz İlçe Başkanı Semih Palamut, Gençlik Kolları Başkanı ve İlçe Kadın Kolları Yönetimi ile birlikte Mersin Roman Kadınları ve Eşitlik Derneği Başkanı Birsen Çokgezer’i ve Mersin Roman Derneği’ndeki atölyeyi ziyaret ederek emekçi kadınlarla bir araya geldi. 

evygpk-wgae6fyl.jpg

"İKTİDAR UZAYA GİTMEKTEN BAHSEDİYOR"


İktidarın Mersin’deki Roman vatandaşlarla hiçbir şekilde ilgilenmediğini belirten CHP’li Başarır, “Mersin’de Roman vatandaşlarımızdan yaklaşık 1200 müzisyen var ve şu an tamamı bir yıldır işsiz. Geçtiğimiz yıl Mart ayında çektikleri kredileri ödeyemiyorlar. Hemen hemen hiçbirinin evinde çocuklarının uzaktan eğitim alması için internet, tablet ya da bilgisayarı yok. İlkokul 3. Sınıfa gittikleri halde okuma-yazma bilmeyen çocuklarımız var. Mersin ilimizde Roman çocuklarımızın %62’si eğitim almıyor ve %37’si de ilkokul 3. Sınıftan terk. İktidar uzaya gitmekten bahsediyor. Yaşadığımız bu yüzyılda hala bu sorunların var olması anlaşılır gibi değil” dedi.

evyw4jpxyay66va.jpg

"KADERLERİNE TERK EDİLMİŞ DURUMDA"

CHP’li Başarır, “Roman vatandaşlarımız adeta kaderlerine terk edilmiş durumda. İktidar sanal gündem oluşturmakla uğraşacağına buradaki işsizliğe bir an önce çözüm bulmalı. Özellikle Millî Eğitim Bakanlığı Roman çocuklarımızın eğitim sorununu gidermeli” sözlerini dile getirdi.
 

 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar