CHP lideri Kılıçdaroğlu: "İşte Saray'ın Türkiyesi..."

CHP lideri Kılıçdaroğlu: "İşte Saray'ın Türkiyesi..."
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısındaki konuşmasında, "Çaykur geçici işçi alacak insanlar sabahın köründe kuyrukta bekliyorlar. İşte sarayın Türkiyesi ile halkın Türkiyesi arasındaki fark bu. Bu insanlar taşı sıksa suyunu çıkaracaklar ama işsizler " ifadelerini kullandı.

"Çaykur geçici işçi alacak insanlar sabahın köründe kuyrukta bekliyorlar. İşte sarayın Türkiyesi ile halkın Türkiyesi arasındaki fark bu. Bu insanlar taşı sıksa suyunu çıkaracaklar ama işsizler. "

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında gündeme dair açıklamalar yaptı. Kılıçdaroğlu'nun MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye Ozan Zeyhun üzerinden göndermede bulunması dikkat çekti.

Kılıçdaroğlu," Ayakkabı kutusunda rüşvet alan adam nasıl olur da büyükelçi tayin edilir. Yarın o adam daha büyük bir rüşvetle devletin sırlarını satarsa ne diyeceğiz? Şimdi Viyana Büyükelçisi atandı. Bir ülkücü kardeşimizin ölümü nedeniyle aranıyordu. Vatandaşlıktan çıktı. Sözde Ermeni Soykırımı'nın tanınması için mücadele etti. Şimdi büyükelçi. Bu büyükelçiliği de sayın Bahçeli'ye armağan ediyorum. Bir büyükelçimiz daha var Şaban Dişli. 1 milyon dolar rüşvet alan adam. Muammer Güler'in de hakkını yememek lazım. Ona da Washington Büyükelçiliği yakışır. Zafer Çağlayan'ın da saat merakı var en iyisi İsviçre" ifadelerini kulalndı.

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasında satır başları şu şekilde:

"GERİ ADIM ATMAYACAĞIM" 

"Damat Kanal İstanbul projesinin olduğu yerden 13 dönüm arazi kapatmış. Cumhuriyet gazetesinin haberine yayın yasağı getirdiler hemen. Akabinde yayın yasağını eleştiren haberlere de yayın yasağı getirildi. Soruyorum: Bunlar hakim mi, Saray'ın köleleri mi?

Yönettiği devlete vergi vermemek için dolarları Man Adası üzerinden dolandırdılar, beş kuruş vergi vermediler. MASAK, bankalar diyor ki, kayıtlar doğru. Bir belgesel yaptık bununla ilgili. Yayın yasağı getirildi. Feriştahınız gelse geri adım atmayacağım."

"SÜLEYMAN ŞAH'I KAÇIRAN KAHRAMAN OLABİLİR Mİ?"

"Dış politika konusunda konuşurken boğazınızda dokuz düğüm olmalı. İyi düşünüp konuşmalı. Dış politika ülkelerin çıkarları üzerine inşa edilir. İktidar muhalefet olmaz dış politikada.

Kahramanlık edebiyatı yapıyor. Ya sen kim kahraman kim? Süleyman Şah türbesini kaçıran kahraman olabilir mi ya?

Türkiye Cumhuriyeti'nin ordusu Saray’ın ordusu değildir. Türkiye Cumhuriyeti devletini egemen güçlerin maşası haline getirmek kadar bu ülkeye yapılabilecek daha büyük bir hıyanet yoktur. Tek bir Mehmetçiğimizin tırnağı bütün Suriye'den daha değerlidir."

“ŞEHİTLER TEPESİ BOŞ KALMAYACAKSA ÇOCUKLARINI NEDEN GÖNDERMİYORSUN?”

"Gelen şehitler onur ve gurur olarak kabul ettiğimiz bu ülkenin bekası için hayatını veren insanlardır. Hepimiz insan olarak bu ülke için hayatını veren insanlara saygı duymaya devam edeceğiz. Şehitlerimiz için dikkatli bir dil kullanmaya özen gösteririz.

Erdoğan 22 Şubat'ta Menemen'de bir miting yapıyor. Libya'dan şehitlerimizin geldiğini söylüyor. Gizlice defnedilmişler. "Tabii birkaç şehidimiz var ama o birkaç şehidimizin karşılığında yüze yakın lejyonerlerden etkisiz hale getirdik" diyor. Onları eşya gibi değerlendirmek kadar bir insanlık ayıbı yoktur. Daha önce de aynı Erdoğan şehitler için kelle demişti. 

Beyefendi diyor ki 'Şehitler tepesi boş kalmayacak.' Şehitler Tepesi boş kalmayacaksa senin çocukların var, kefenle karşılayan gençler vardı onları neden göndermiyorsun?"

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar