CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'ndan Olay Tv açıklaması: Yaşanan tablo çok sıkıntılı, Erdoğan da bunu görüyor

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'ndan Olay Tv açıklaması: Yaşanan tablo çok sıkıntılı, Erdoğan da bunu görüyor
Kılıçdaroğlu Olay TV'nin kapatılmasına ilişkin açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu, "Aslında bu bir demokrasi meselesi. Siyasi partiler demokrasinin vazgeçilmez unsurlarıdır. Anayasa diyor." ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu gazeteciler Mehmet Y. Yılmaz, Kadri Gürsel ve Özlem Akarsu Çelik ile 'Türkiye‘nin Basın Özgürlüğü Karnesi' programında açıklamalarda bulundu.

Gerçek Gündem'de yer alan habere göre; Kılıçdaroğlu, yalnızca 26 gün yayın hayatında kalan Olay TV'nin kapatılması hakkında değerlendirmelerde bulundu. 

Kemal Kılıçdaroğlu'nın Olay TV hakkında açıklamaları şöyle oldu:

Aslında bu bir demokrasi meselesi. Siyasi partiler demokrasinin vazgeçilmez unsurlarıdır. Anayasa diyor.

Siyasi partiler demokrasinin vazgçilmez unsurlarıysa siyasi partilerin sorunları çözme konusundaki fikirlerini medya aracılığı ile kamuoyuna duyurmaları kadar doğal bir şey yok.
Vermiyorsunuz, yazmıyorsunuz, cezalandırıyorsunuz, siyasi iktidar cezalandırıyor. Çok ağır bir olay. En az süreyi HDP'ye verilmiş. En çok süre AK Parti'ye verilmiş. Dana ne istiyorsunuz?

Kılıçdaroğlu sözlerini şöyle sürdürdü; Onların istediği şu sadece bize vereceksiniz. Diğerlerine hiç vermeyeceksiniz kimse bilmeyecek onları. Var olan sorunlar nasıl çözülür, onların görüşleri nedir ne değildir? Artıları eksileri nedir bu tartışılmasın hiç görülmesin. Sadece bizi vereceksiniz o da bizim istediğimiz şekilde.

O zaman siz makbul gazeteci oluyorsunuz. Yayın organı makbul yayın organı oluyor. Her türlü ikramı desteği alıyor. Diğerleri de cezalandırılmak için hazır bekleyen kuruluşlar oluyor. 
Bunu halk görüyor. Görmemesi mümkün değil. Yaşanan tablo çok sıkıntılı. Erdoğan da bunu görüyor. 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar