CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Kutlu Adalı’nın mezarını ziyaret etti

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Kutlu Adalı’nın mezarını ziyaret etti
CHPGenel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kuzey Kıbrıs ziyaretinde 1996 yılında öldürülen gazeteci Kutlu Adalı’nın mezarını ziyaret etti.

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Kuzey Kıbrıs temasları kapsamında Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Meclis Başkanı Önder Sennaroğlu ve Başbakan Ersan Saner ile görüştü.

Ardından Kılıçdaroğlu, 6 Temmuz 1996 tarihinde Lefkoşa’da evinin önünde uğradığı silahlı saldırıyla öldürülen gazeteci Kutlu Adalı’nın mezarını ziyaret etti.

kilicdaroglu-016.jpg

Kıbrıs ziyaretinde Kılıçdaroğlu ile birlikte bulunan CHP İstanbul Milletvekili Ünal Çeviköz, Adalı’nın mezar ziyaretine ilişkin fotoğrafları Twitter hesabından paylaştı.

Çeviköz, “KKTC’ni ziyaretteyiz. Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu faili meçhul cinayetle katledilen Kutlu Adalı’nın mezarını eşi İlkay Adalı ve çocukları ile birlikte ziyaret etti” ifadelerini kullandı.

Adalı cinayeti, Sedat Peker’in itiraflarının ardından yıllar sonra yeniden gündeme gelmişti.

nal-cevikgoz.jpg

KILIÇDAROĞLU’NDAN PAYLAŞIM

Kılıçdaroğlu, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Suçları magazinleştiriyorlar ama gerçekler çok acı. Kutlu Adalı’ya suikast yapıldı. Dedikodu değil, acı gerçek. Kutlu Adalı’ya mezarının başında söz verdim; devlete sızmış çeteler kendilerine ister derin, ister sığ devlet desinler, hepsini temizleyeceğiz. Hesap verecekler!” dedi.

kemal-kilicdaroglu-002.jpg

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar