Kemal Kılıçdaroğlu İzmir'de konuştu: Merkez ile yerelin el birliği yapması lazım

Kemal Kılıçdaroğlu İzmir'de konuştu: Merkez ile yerelin el birliği yapması lazım
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu İzmir'in Seferihisar ilçesindeki 6.9 büyüklüğündeki depreme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Kemal Kılıçdaroğlu'ndan "deprem" mesajı

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından satır başları şöyle: 
 

Aslında bir deprem gerçeği ile karşı karşıyayız. Öyle anlaşılıyor ki bu gerçekle karşılaşacağız. Asıl olan bunun önlemlerinin ivedilikle alınmalıdır. Bu konuda bizim üzerimize düşen bir görev varsa bunun için hazırız. İnşallah can kaybı olmaz dedik ama ne yazık ki can kayıplarımız var. Kayıplarımıza Allah’tan rahmet diliyoruz. Enkaz kaldırma çalışmaları için hem belediyemiz AFAD ve Jandarma ekipleri de bu konuda olağanüstü bir çaba gösteriyorlar. Ben CHP Genel Başkanı olarak çaba gösteren tüm kamu görevlilerine teşekkür ediyorum.

"BÜROKRATİK ENGELLERİN KALDIRILMASINA İHTİYAÇ VAR"

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin hizmetlerinde hiçbir eksiklik olmayacak ama ek kapasiteye ihtiyaç olacak. Bunları diğer belediye başkanlarımız sağlayacaklar. İnşallah göçük altında kalanların tamamı sağ kurtulurlar. Alanı gezerken aileler ile konuştum. Bir anne çocuğunun sağ çıkmasını bekliyordu. Allah kimseye evlat acısı vermesin. Bunu atlatırız ama bundan sonra benzer olaylarla karşılaştığımızda daha sağlıklı, daha güçlü binalara ihtiyaçlarımız var. Hızlıca kentsel dönüşüme ihtiyacımız var. Bunun için bürokratik engellerin kaldırılmasına ihtiyaç var. Merkez ile yerelin el birliği yapması lazım. Ölen insanlar bizim insanlarımız. Tekrar İzmirli kardeşlerime geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Ölenlere Allah’tan rahmet diliyorum, umarım yaralılar en kısa zamanda tedavi olurlar. Amacımız huzurlu bir Türkiye. 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar