CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, TTB ziyaretinde Fahrettin Koca'yı eleştirdi!

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, TTB ziyaretinde Fahrettin Koca'yı eleştirdi!
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin "kapatılsın" dedikten sonra hedefe konulan TTB'ye Kılıçdaroğlu'ndan destek geldi. Kılıçdaroğlu, bugün TTB Genel Merkezi'ni ziyaret etti. Kılıçdaroğlu ziyaret sonrasında açıklamalarda bulundu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi'ni ziyaret etti. CHP lideri, TTB'ye gelişinde Başkan Sinan Adıyaman tarafından karşılandı, yakasına siyah kurdele takıldı.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından satır başları: 

Pandemi sürecinde toplumun her kesimi ciddi bir endişe içinde. Bu endişeyi giderecek olan aktörler siyasetçiler, polisler değil sağlık çalışanlarıdır, olay bir sağlık sorunudur. Bütün sağlık çalışanlarına şükran borçluyuz.

Her bir sağlık çalışanları evine gitmiyor, sağlık çalışanlarının risk oranı yüzde 85. Ne olduysa birden sağlık çalışanları suçlu oldu. Çünkü sağlık çalışanları doğruları söylüyorlar.
 
Bütün sağlık çalışanları yoğun bakımlarda, hastanelerde yer kalmadı önlem alın dediler. Bunu kim diyecek?97 sağlık çalışanı hayatını kaybetti, 41’i hekim.

Bunlar iktidarı uyarmayacak da kimler uyaracak?

Daha önce de ifade etmiştim. İktidarın baştan bir strateji belirlemesi lazımdı. 

Yaptılar başlangıçta.Bu kararlar önemli ve gerkliydi. Ama bu kararın doğuracağı işsizlik ve yoksulluk vardı.Dükkanını kapatan kirasını nasıl ödeyecek. Nasıl diğer devletler 3-4 ay kirasını ödediyse sen de ödeyeceksin. Bu önlemlerin de alınması gerekiyordu. 

Bazı kararları biz de destekledik. Ama bugün geldiğimiz nokta insan hayatı değil ekonomi önemlidir deyip fırtınanın başlangıcı için düğmeye bastılar.

"FAHRETTİN KOCA GÜVENİNİ YİTİRDİ"

Bir devlet yalan söyler mi? Devletler yalan söylemezler. Politikacı, memur eyvallah ama kurumsal olarak devletin verileri doğru açıklaması gerekirdi.Verileri bir siyasetçi değil kurum açıklaması gerekirdi. Sağlık Bakanı başlarda güven verdi ama sonra Sayın "Cumhurbaşkanımızın talimatıyla" diye başlayınca güveni yitirdi. 

Konuşacaksa bilim kurulundan yetkililer konuşacak. Doğru veriler verilmiyor. Vatandaşın yüzde 59’u bilgilerin doğru olmadığını söyleyecektir. Vatandaş tabloyu görüyor. 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar