Karabat, TCMB Başkanı Kavcıoğlu'nu istifaya davet etti

Karabat, TCMB Başkanı Kavcıoğlu'nu istifaya davet etti
Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili Özgür Karabat Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu'nu istifaya davet etti.

Karabat, TCMB Başkanı Kavcıoğlu'nu istifaya davet etti

TCMB Başkanı şahap Kavcıoğlu''nun yıl sonu enflasyon beklentisini yüzde 42''den yüzde 60''a çıkarmasının ardından CHP İstanbul Milletvekili Özgür Karabat Kavcıoğlu''nu istifaya çağırdı. 

Enflasyon tahmini ile ilgili Kavcıoğlu; "2022 sonunda yüzde 60.4, 2023 sonunda yüzde 19.2 ve 2024 sonunda yüzde 8.8 olarak güncelledik” dedi. CHP İstanbul Milletvekili Özgür Karabat ise TELE1’e yaptığı görüntülü ve yazılı açıklamada Kavcıoğlu’nu istifaya çağırdı. Karabat yaptığı açıklamada "Kavcıoğlu’nun enflasyon tahmininde 4 ayda 17,6 puanlık sapma oldu. Kavcıoğlu derhal görevinden istifa etmelidir. Yerine, AKP’ye değil milletine hizmet edecek liyakatli bir isim geçmelidir” diye konuştu. 

Özgür Karabat''ın yazılı açıklaması şöyle; 

"SAVRULAN EKONOMİ POLİTİKASI GÖZLER ÖNÜNE SERİLDİ"

* TCMB Başkanı Şahap Kavcıoğlu, AKP’nin savrulan ekonomi politikasını yine gözler önüne serdi. Kavcıoğlu, Nisan ayında yıl sonu enflasyonunu yüzde 42,8’e düşürme sözü vermişti. Şimdi ise yılsonu enflasyon tahminini yüzde 60,4’e yükseltti. Kavcıoğlu’nun enflasyon tahmininde 4 ayda 17,6 puanlık sapma oldu. Kavcıoğlu derhal görevinden istifa etmelidir. Yerine, AKP’ye değil milletine hizmet edecek liyakatli bir isim geçmelidir.

“MERKEZ BANKASI''NIN DÜŞTÜĞÜ DURUM İÇLER ACISI”

Esas görevi fiyat istikrarını sağlamak olan Merkez Bankası’nın düştüğü durum içler acısıdır. Para politikalarını işlevsiz hale getiren Kavcıoğlu, AKP’nin bilinçsiz piyasa oyunlarına koskoca kurumu alet etmiştir.

Kavcıoğlu göreve geldiğinden bu yana Türk Lirası’ndaki değer kaybı ve enflasyon katlanarak artmıştır. 4 ayda yüzde 17,6 puanlık sapma oluyorsa, bunun sebebi beceriksizliktir. Ve acı olan şudur ki, 17,6 puanlık sapmayı sanki 1-2 puanmış gibi çok rahat bir şekilde anlatmıştır. Enflasyondaki her artış, işçinin, emekçinin, memurun, emeklinin sofrasından kısmasına, yoksulluğunun artmasına neden oluyor. Kavcıoğlu da aynı Hazine Bakanı Nureddin Nebati gibi bu durumun başta gelen sorumlularındandır.

“YIL SONUNDA RESMİ ENFLASYON BİLE 3 HANELERE DAYANACAKTIR"

Önümüzdeki aylarda bu hedefi yine revize edecekler. Göreceksiniz, yıl sonunda resmi enflasyon bile 3 hanelere dayanacaktır. Enerji ve emtia fiyatları artarken, ABD ve Avrupa Birliği merkez bankaları art arda faiz silahını kullanırken, bizim ne para politikamız ne de bir ekonomi planımız bulunuyor. Birkaç aya kalmaz tsunami gibi üzerimize yeni bir kur şoku geleceğe benziyor. (Cumhuriyet)

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar