CHP: "Hazine arazilerini parsel parsel satıyorlar!"

CHP: "Hazine arazilerini parsel parsel satıyorlar!"
CHP’li Gürer’in yazılı soru önergesine cevap veren Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, 5 yılda 1 milyar 200 milyon metre kare alanda 245 bin 337 taşınmazın satıldığını açıklaması itiraf olarak değerlendirildi.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay tarafından yanıtlanması istemiyle son beş yılda satışı yapılan hazine arazilerine, mera alanı olmaktan çıkarılıp satışı yapılan arazilere ve kirada bulunan hazine arazilerine ilişkin yöneltmiş olduğu yazılı soru önergesine yanıt Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’dan geldi.

Bakan Kurum’dan gelen yanıt adeta dudak uçuklattı. Kurum, son beş yılda neredeyse 1 miyar 200 milyon metrekare hazine taşınmazının satıldığını açıklarken, 1 milyar 500 milyon metre kare alanda olan 54 bin taşınmazın ise kira sözleşmelerinin halen devam ettiğini açıkladı.

CUMHURİYET DÖNEMİ KAZANIMLARI ERİDİ

Gürer, konuyla ilgili yapmış olduğu açıklamada, “AKP iktidarları döneminde devlete ait fabrikalar, limanlar, taşınmazlar satıldı. Cumhuriyet dönemi kazanımları bir bir eritildi. Tarım işletmeleri, kooperatifler tüketildi. Tarım alanları, mera alanları azaltıldı. Ülke ithal ürüne özellikle bağımlı kılındı. Cumhuriyet dönemi mimari özellikli yapıları yıkıldı, işlevsiz bırakıldı. Yabancılara mal edinim yolları açıldı. Yetmedi, madenlerde yabancıların ilgi alanı oldu. Ormanların yeri maden sahalarına bırakıldı. Hazine arazileri de satılıyor.. Bakan açıklaması bir gerçeği ortaya çıkardı, sata sata bitiremediler. Yazık….” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar