CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç'tan Fahrettin Koca'ya tepki

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç'tan Fahrettin Koca'ya tepki
CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, sağlık sektöründen gelen ve beyaz önlük giyen CHP'li milletvekilleriyle Meclis'te basın toplantısı düzenledi. Toplantıda Özkoç, "Kim sizin elinizi tutuyor?" dedi.

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç,  doktor olan CHP Ankara Milletvekili Murat Emir'in 10 Eylül'de 29 bin 377 vaka açıkladığını ancak Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın bunu yalanlandığını belirterek, "Yalanlar devam etti. 'Hasta sayısını açıklayacağız, vaka sayısını açıklamayacağız.' dediler. Bunu, ulusal çıkarlara dayadılar. Gerçekleri açıklamak ne zamandan beri ulusal çıkarlara ters düşüyordu, bunu Türkiye'de hiç kimse anlamadı." ifadelerini kullandı. 

Özkoç, dünkü vaka sayılarının yüksek olduğunu vurgulayarak "Yani arkadaşlarımızın, Murat Emir'in açıkladığı rakam doğru çıktı. Yüzleri kızarmadı çünkü yalan söylemeye alışıklar. Peki ne oldu ulusal çıkarlara? Bunun adı, alçaklıktır. Hiç utanmadılar, utanmaya da niyetleri yok." dedi.

"ELİNİZİ KİM TUTUYOR"

Kovid-19'un sağlık çalışanları için meslek hastalığı sayılması yönünde kanun teklifi sunduklarına işaret eden Özkoç, "130'a yakın ülke salgın sürecinde Kovid-19'u sağlık çalışanları için meslek hastalığı olarak kabul etmişlerdir. Biz neden etmiyoruz? Sağlık Bakanı 'İstiyorum.' diyor, komisyon başkanı 'İstiyorum.' diyor, tabip odaları 'evet, olsun' diyor. Buna kim karşı, kim sizin elinizi tutuyor?" diyerek sert çıkıştı.

"SARAYIN BAKANISINIZ"

Bu düzenlemenin hayata geçmesini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın istemediğini ileri süren Özkoç, "Siz isteseniz de yapamazsınız çünkü milletin değil sarayın bakanısınız. Millete değil saraya hesap veriyorsunuz." diye konuştu. 

 

 

 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar