CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'ndan açtığı davaları geri çeken Erdoğan'a... "Kimsin de kimi affediyorsun"

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'ndan açtığı davaları geri çeken Erdoğan'a... "Kimsin de kimi affediyorsun"
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu resmi Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamayla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kendisine açtığı davaları neden geri çektiğine dair dikkat çekici ifadeler kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan kısa bir süre önce önemli bir açıklamada bulunmuş ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında açtığı 17 davayı geri çekeceğini söylemişti. Kılıçdaroğlu'nun 'helalleşme' çağrısı ardından gelen bu hareket Erdoğan cephesinin de bu çıkışa verdiği karşılık olarak yorumlanırken Kılıçdaroğlu'ndan dikkat çeken bir açıklama geldi.

Yaşanan sürecin bir algı operasyonu olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu sözkonusu geri çekilen davaların arka planında neler yaşandığını şu Tweetlerle açıkladı:

"Şahıs çıkmış, “Kılıçdaroğlu'nu affediyorum” söylemiyle, açtığı 17 davayı güya “Geri çekiyorum” mesajı vermiş. Şimdi bu algıcıbaşının algılarını bir kenara itip, gerçekleri öğrenmenizin zamanı.

2011’den bu güne kadar, Şahıs tarafından bana açılan dava sayısı 44’tür. Bu davalardan 21 tanesi nihai olarak sonuçlanmıştır. Diğer davaları devam etmektedir. Nihai sonuçlanan 21 davanın, 18 tanesi benim lehime, 3 dava da aleyhime sonuçlanmıştır.

Aleyhime sonuçlanan 3 davadan 2 tanesi AİHM’ye gitmiştir ve lehime sonuçlanmıştır. Şahıs Türk hukukunu tarumar ettiği için, dünyaya daha çok rezil olmamak adına, kalan davaları geriye çekmektedir.

Kendisine çağrımdır, sen kimsin de kimi affediyorsun! O davaları geri çekme, sonuna kadar götür. Her şeyiniz yalan, her şeyiniz algı…"

klicdaroglu-1.jpgkilicdaroglu-2-001.jpg


4 MİLYON 460 BİN LİRALIK TAZMİNAT TALEP EDİYORDU

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın vazgeçtiği davalar, 15 Temmuz darbe girişimine kadar olan süreçteki davaları kapsıyordu.

15 Temmuz darbe girişimin ardından 20 Temmuz'da Yenikapı'da gerçekleştirilen ve CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile MHP lideri Devlet Bahçeli'nin katıldığı miting sonrası Erdoğan, hem Kılıçdaroğlu hem de Bahçeli aleyhine açtığı davaları geri çekeceğini açıklamıştı. Bu davaları geri çektiğine dair dilekçeler de 1 Ağustos'ta mahkemelere sunulmuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kılıçdaroğlu aleyhine açtığı 17 dava bulunuyordu. Bu davalardan da toplam 4 milyon 460 bin TL tazminat talep ediliyordu.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar