CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu muhtarlarla bir araya geldi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu muhtarlarla bir araya geldi
Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu; Sivas, Gümüşhane, Çorum, Ordu, Erzurum, Trabzon, Eskişehir, Çankırı, Sinop ve Tokat'taki bazı muhtarlarla video konferans toplantısında bir araya geldi.

Kılıçdaroğlu muhtarlarla bir araya geldi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu muhtarlarla video konferans aracılığıyla bir araya geldi. Muhtarların sosyal güvenlikle ilgili sorunlarını anlatması üzerine Kılıçdaroğlu, "Muhtar emekli olduğunda daha düşük emekli aylığı alsın diye. Bağ-Kur'lu olursa daha düşük emekli aylığı alacak. Devletin, siyasi iktidarın tercihi böyle" ifadelerini kullandı.

Toplantıya katılan muhtarlar, karşılaştıkları bürokratik engeller, sicil affı gibi konulara değindi. Muhtarların talep ve sorunlarını dinleyen Kılıçdaroğlu, çözüm önerilerini anlattı. Toplantıda Kılıçdaroğlu’na, Genel Başkan Yardımcıları Gamze Akkuş İlgezdi, Gülizar Biçer Karaca ve Yüksel Taşkın ile Parti Meclisi Üyesi Deniz Demir eşlik etti.

"DEVLET'TE ADALET VARDIR"

Kılıçdaroğlu, AKP'nin devletin partisi olarak görülmesinin temel bir sorun olduğuna vurgu yaparak, "Devlet ayrıdır, devletin yönetimi ayrıdır. Devlet'te liyakat, adalet vardır. Bu sadece bizim devlet için geçerli bir kural değil, dünyanın bütün devletleri için geçerlidir" dedi.

Tarım Kanunu'na göre çiftçiye her yıl Gayri Safi Milli Hasıla'nın yüzde 1'i oranında oranında destek verilmesi gerektiğini vurgulayan Kılıçdaroğlu, "Çiftçinin haberi var mı? İstiyor mu? İstemiyor. Kanuni hakkın var, önce kanuni hakkını isteyeceksin. Odalar isteyecek. Ziraat odaları diyecek ki: 'Tarım Kanunu'nda bu hüküm var bize yüzde 1'lik hakkımızı teslim edin.' Aynı çiftçi yurt dışından saman ithal edildiği zaman yem pahalı diyor. Samanı dışarıdan getirirsen tabii  pahalı olur. Dolarla alıyorsun samanı."

Muhtarların sosyal güvenlik konusunda da sorunlar yaşadığına da değinen Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

"Dün Antalya Kepez'de muhtarlarla toplantı yaptım. Aynı talep oradan da geldi, 'Niye biz SSK'lı değiliz de Bağ-Kur'luyuz?' diye. Doğru, Niçin? Muhtar emekli olduğunda daha düşük emekli aylığı alsın diye. Bağ-Kur'lu olursa daha düşük emekli aylığı alacak. Devletin, siyasi iktidarın tercihi böyle. Bu tercihten kurtulmak istiyorsanız, diyeceksiniz ki, 'Benim aldığım neden aylık olmuyor da ödenek oluyor? Muhtarlık ödeneği ödeniyor her ay. Hastalanıp bir hafta yatarsanız on beş gün yatarsanız ödeneğiniz de kesiliyor. Tatile giderseniz ödeneğiniz kesiliyor. Milletvekili meclis tatil olduğunda ödeneği kesiliyor mu? Peki milletvekiline oy veren vatandaş muhtara da oy veriyor mu?" (ANKA)

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar