CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba'dan dikkat çeken emekçi raporu!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba'dan dikkat çeken emekçi raporu!
CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba bir rapor yayınlayarak Türkiye’de resmi olarak birinci yılına ulaşan salgında emekçilerin yaşadığı sorunları açıkladı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Korona virüs salgının birinci yılında Türkiye'de işçilerin yaşadığı sorunlara yönelik bir çalışma hazırladı.

Cumhuriyet'in haberine göre, çalışmada geniş tanımlı işsizliğin 3.5 milyon kişi arttığı belirtilirken son bir yılda resmi olarak iş aramayıp çalışmaya hazır olanların sayısı 4 milyon 832 bine, işsiz sayısı 4 milyon 5 bine ulaştı. 


İŞKUR ve Çalışma Bakanlığı’nın verilerine göre Nisan 2020-Ocak 2021 arasında 2 milyon 471 bin işçi ücretsiz izne gönderildi. Her ay 241 bin, günde 8 bin 236, her saat başı ise 343 işçi, aileleri ile birlikte günlük 39.24 TL’ye mahkûm oldu. Toplam ödeme 8.2 milyar TL oldu. 

832 İŞÇİ ÖLDÜ


7 Nisan 2020’den beri devam eden işten çıkarma yasağına rağmen işten çıkarılan ve gelirsiz kalan 1.5 milyon işçi işsizlik ödeneğine başvurdu, yararlanabilenlerin sayısı 509 binde kaldı.

Ayrıca tüm ülkeye “evde kal” çağrısı yapılırken fabrikalar ve işyerlerindeki çarkların dönmesi için milyonlarca emekçi yasaklardan muaf tutularak işyerlerine gönderildi. Covid-19 nedeniyle binlerce işçi hastalanırken en az 832 emekçi çalışırken virüse yakalanarak hayatını kaybetti. 
 

 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar