CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba: "Sonucu belli olan bir tiyatroyu izledik"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba: "Sonucu belli olan bir tiyatroyu izledik"
CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’na 9 yıl 8 ay 20 gün hapis cezası verilmesine ilişkin, “Bu bir yargılama değil, bir cezalandırmadır. Sonucu belli olan bir tiyatroyu izledik.” ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’na 5 ayrı suçtan 9 yıl 8 ay 20 gün hapis cezası verilmesine ilişkin Ağbaba Tarafsız Haber Ajansı‘na konuştu. Ağbaba, “Bu bir yargılama değil, bir cezalandırmadır. Sonucu belli olan bir tiyatroyu izledik." dedi.

“BU BİR YARGILAMA DEĞİL, CEZALANDIRMADIR”

“Bu bir yargılama değil, bir cezalandırmadır. Sonucu belli olan bir tiyatroyu izledik."

“SEÇİMİN İNTİKAMINI ALIYORLAR”

Burada aslında 6 Mayıs’ta YSK darbesiyle sonuç elde etmeye çalıştılar, 23 Haziran’da İstanbul halkı buna izin vermedi. Bunlar bu seçimin intikamını alıyorlar, intikamını almaya çalışıyorlar. İstanbul iradesini yok saymaya çalışıyorlar. Bu bir cezalandırma. Bu konuda Türkiye yıllardan beri bir bedel ödüyor. Yıllardan beri demokrasi mücadelesi veriyor, kimisi idam sehpasında, kimisi cezaevlerinde, kimisi de mahkemelerde bu bedeli ödüyor.

“HUKUKUN KIRINTILARININ BİLE KALMADIĞINI GÖSTEREN BİR DAVA”

Türkiye’nin itibarını yerle bir eden artık hukukun kırıntılarının bile kalmadığını gösteren bir dava. Bu davada bırakın ceza almayı mahkemenin açılması bile bunun bir tiyatro olduğunu baştan beri görüyoruz.”

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar