CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun'dan iktidara belediye çağrısı!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun'dan iktidara belediye çağrısı!
CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, tüm yerel yönetimlerin maddi sıkıntıda olduğunu belirterek iktidara çağrıda bulundu.

CHP'li vekilden iktidara belediye çağrısı!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, hangi siyasi partiden olursa olsun tüm yerel yönetimlerin maddi sıkıntıda olduğunu belirterek, geçmiş yıllarda hayata geçirilen ‘belediyelere gelir kesintisi ertelemesi’ uygulamasının 2021 yılı için de geçerli olmasını istedi. 

Seyit Torun, yazılı açıklamasında şu değerlendirmelerde bulundu:

"MERKEZİ YÖNETİM BİR ADIM ATMADI"

Ülkemizde zaten var olan ekonomik sorunlar, siyasi iktidarın kötü yönetimi nedeniyle tam bir buhrana dönüştü. Yerel yönetimler de bu durumdan olumsuz etkilendi. Özellikle pandemi sürecinde, yerel yönetimlerin gelirleri büyük oranda azaldı ancak sorumlulukları arttı. Merkezi yönetim ise yerel yönetimleri destekleyecek olumlu bir adım atmadı. Tam tersine, belediyelerin borç yapılandırma ve kamuya olan diğer borçları için genel bütçe gelirlerinden aldıkları paylardan yapılacak kesinti oranlarını yüzde 50’ye kadar çıkardı.

"HALA NEYİ BEKLİYORSUNUZ"

Siyasi iktidar geçtiğimiz yıllarda, yerel yönetimlerin İlbank paylarındaki kesintileri ortalama 4 ay boyunca sıfırlama uygulamasına gitmişti. Ancak bu yıl için henüz bu adım atılmadı. İktidara soruyoruz: Temmuz ayındayız hala neyi bekliyorsunuz? Şu anda hangi siyasi partiden olursa olsun yerel yönetimler, gelirlerinin azalması nedeniyle maddi sıkıntılarla karşı karşıyadır. Bu sorunun siyasi partisi yoktur.

 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar