CHP Engin Altay'dan AKP'ye 'tutarsızlık' tepkisi

CHP Engin Altay'dan AKP'ye 'tutarsızlık' tepkisi
CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, AKP'nin Suriye politikasına tepki göstererek, "Rusya'dan S-400 alıyorsun, şimdi ABD'ye diyoruz ki 'Hatay'a konuşlandırmak için 2 tane Patriot ver.' Bu Türk dış politikasının geldiği nokta bakımından gariptir" dedi.

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, mecliste düzenlediği basın toplantısında AKP'yi Suriye politikası üzerinden eleştirdi. Dış politikada tutarsızlık olduğunu söyleyen Altay, "Rusya'dan S-400 alıyorsun, şimdi ABD'ye diyoruz ki 'Hatay'a konuşlandırmak için 2 tane Patriot ver.' Bu Türk dış politikasının geldiği nokta bakımından gariptir, izaha muhtaçtır. Bu, dış politikadaki tutarsızlığın vahim bir örneğidir. Endişe ediyorum. ABD'nin Türkiye'nin sırtını sıvazlayıp, Türkiye ile Rusya'yı karşı karşıya getirme arzu ve projesine Türkiye'nin teslim olmasından ve teslim olmasından endişe ediyoruz" dedi. 

"ENDİŞE İLE İZLİYORUZ" 

Türk halkının Suriye'deki olayları endişe ile izlediğini belirten CHP'li Altay, "Mart 2011'de başlayan Suriye krizinde Türkiye'nin geldiği nokta ortada. Milletçe endişeli günler yaşadığımız bir süreç geçiriyoruz. Türkiye ile Suriye arasında, Türkiye'yi sıkıntıya sokacak sorunlar yumağı başladı. Türkiye işin içinden çıkılmaz bir sürecin içinde. 4 milyon Suriyeli Türkiye sokaklarını doldurdu. 40 milyar dolar harcadık, 1 milyonluk göç dalgası da kapıda. Hükümetin yaptığı iş ve işlemlerle ilgili başından beri 9 yıllık tutumuna baktığımızda, kimseyi dinlemeyen bir yönetim anlayışıyla karşı karşıyayız" ifadelerini kullandı. 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar